{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuterspeelzaal

Sinds kort naar Samenspel op de peuterspeelzaal, meer kinderen/moeders hier?

Afbeelding blog 'Peuterspeelzaal' Achtergrond blur afbeelding

Hoi meiden!

Mijn zoontje gaat sinds begin september naar Samenspel, dit is een project op de peuterspeelzaal van kindjes van 2 tot 2,5 jaar. Dit is een vaste ochtend in de week en een speelochtend waarin ze langzaam aan wennen aan de ' echte' peuterspeelzaal. Het is ook gewoon met de leidsters van de psz. Het is de bedoeling dat de ouder erbij blijft en dat je zelf mee speelt en zelf je kind corrigeert indien nodig.

Zodra mijn zoontje 2,5 is, stroomt hij door voor het 'echie' en zal hij 2 ochtenden gaan.

Tot nu toe erg leuk, we doen altijd een liedje in de kring en daarna een activiteit aan tafel. Dus verven, plakken, tekenen, kleien o.i.d. Daarna mogen de peuters lekker spelen.

Zijn er meer moeders die dit doen? Het verschilt nogal in Nederland wanneer de kindjes naar de psz mogen heb ik begrepen. Hier in de regio is het met 2,5 jaar. Ik ken eigenlijk geen andere moeders die dit doen en bij ons is het groepje ook klein. Jammer dat meer thuismoeders er niet voor open staan, tenminste hier in de buurt blijkbaar niet hihi.

Ik merk dat mijn zoontje wel wat moeite heeft met de 'regeltjes'. Dus waarom stilzitten als je lekker kan gaan spelen?! Of heel enthousiast op andere kindjes afrennen die gelijk beginnen te huilen, hij weet nog niet goed hoe hij erop moet reageren! Ik ga ervan uit dat hij zit dus leert hier.

Ik ben benieuwd of er meer mamma's zijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je