{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuters in het Wild in de Kou naar buiten

Mama mama, gaan we vandaag weer naar het wild? Luc is altijd weer blij als hij op woensdagochtend mee mag doen met Peuters in het wild!

Afbeelding blog 'Peuters in het Wild in de Kou naar buiten' Achtergrond blur afbeelding

Eekhoorn Berrie heeft het veelte druk om te spelen met de peuters. Snel nog nootjes zoeken voordat de winter begint. Vol enthousiasme helpen de peuters mee met het zoeken naar nootjes en wat kunnen we IMG_20151007_105733414er veel vinden. Naast nootjes houdt Berrie ook heel erg van besjes, ook deze kunnen de peuters vinden. Uiteraard mag iedereen Berrie een nootje geven, maar als zijn buikje vol is moeten de nootjes verstopt worden. Samen met de peuters beleeft Berrie de hele ochtend spannende avonturen in de natuur.

IMG_20151021_095057374_HDR

Nu het buiten kouder wordt zijn die warme sloffen, de bank en een boekje toch wel heel aantrekkelijk. Maar wat is het nu mooi buiten, de verschillende kleuren, de wind en de plassen. Heerlijk voor peuters en ouders om te gaan spelen. Voor kinderen is het belangrijk dat ze iedere dag even buiten zijn, ook als het koud is. Buitenspelen is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van kinderen en erg leuk.

Met peuters in het wild gaan we samen met andere peuters lekker de natuur in. Met handpoppen, verhaaltjes en liedjes. Samen 

IMG_20151021_103014433_HDRde natuur in is natuurlijk veel leuker dan alleen. Daarnaast leren de peuters veel van elkaar door elkaar na te doen. Een meisje wilde aan 

het begin van de ochtend geen eikeltjes vastpakken, dan kreeg ze vieze handen, aan het eind van de ochtend ging ze volop met haar handen door het zand. Ze raakte vertrouwd met haar omgeving en zag dat andere kindjes het ook deden.

Door Natuurpret worden de peuters in het wild activiteiten in Boxtel en Breda georganiseerd. Klik hier voor meer informatie

Peuters in het Wild is een landelijk initiatief van Natuur is een feest.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je