Snap
  • Kind

Peuters in het Wild in de Kou naar buiten

Mama mama, gaan we vandaag weer naar het wild? Luc is altijd weer blij als hij op woensdagochtend mee mag doen met Peuters in het wild!

Eekhoorn Berrie heeft het veelte druk om te spelen met de peuters. Snel nog nootjes zoeken voordat de winter begint. Vol enthousiasme helpen de peuters mee met het zoeken naar nootjes en wat kunnen we er veel vinden. Naast nootjes houdt Berrie ook heel erg van besjes, ook deze kunnen de peuters vinden. Uiteraard mag iedereen Berrie een nootje geven, maar als zijn buikje vol is moeten de nootjes verstopt worden. Samen met de peuters beleeft Berrie de hele ochtend spannende avonturen in de natuur.

Nu het buiten kouder wordt zijn die warme sloffen, de bank en een boekje toch wel heel aantrekkelijk. Maar wat is het nu mooi buiten, de verschillende kleuren, de wind en de plassen. Heerlijk voor peuters en ouders om te gaan spelen. Voor kinderen is het belangrijk dat ze iedere dag even buiten zijn, ook als het koud is. Buitenspelen is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van kinderen en erg leuk.

Met peuters in het wild gaan we samen met andere peuters lekker de natuur in. Met handpoppen, verhaaltjes en liedjes. Samen 

de natuur in is natuurlijk veel leuker dan alleen. Daarnaast leren de peuters veel van elkaar door elkaar na te doen. Een meisje wilde aan 

het begin van de ochtend geen eikeltjes vastpakken, dan kreeg ze vieze handen, aan het eind van de ochtend ging ze volop met haar handen door het zand. Ze raakte vertrouwd met haar omgeving en zag dat andere kindjes het ook deden.

Door Natuurpret worden de peuters in het wild activiteiten in Boxtel en Breda georganiseerd. Klik hier voor meer informatie

Peuters in het Wild is een landelijk initiatief van Natuur is een feest.

8 jaar geleden

Succes met je zoektocht en veel plezier als het in de buurt is!

8 jaar geleden

Oh leuk! ik ga gelijk kijken of ik ook eens ergens aan kan sluiten (nu nog duimen dat t op een vrije dag en niet te ver weg is...)

8 jaar geleden

Is ook in de randstad! Het is in Amsterdam begonnen. Kijk eens op www.natuuriseenfeest.nl/peutersinhetwild daar staat een agenda met de activiteiten.

8 jaar geleden

Leuk! Als dat in de randstad zou zijn, zou ik zeker een keer komen!