{{ message.message }}
{{ button.text }}

peuterpubertijd versus geduld van mama

De peuterpubertijd, wanneer je denkt er midden in te zitten begint het pas echt!

Afbeelding blog 'peuterpubertijd versus geduld van mama'

Ik kan soms zo verlangen naar mijn werk om me vervolgens op mijn werk weer af te vragen hoe het met mijn zoontje (2, 5) en dochtertje (1) gaat. Op mijn werk kan ik mijn gedachten even op wat anders zetten. Nu ik dit zo opschrijf klink het heel dramatisch...Ik heb echt even gedacht dat we het echt totaal verkeerd gedaan hadden met ons zoontje. Ineens was het daar, gillen, schreeuwen, niet luisteren, alleen nog maar 'nee' in zijn vocabulair, zelfs bleek hij te kunnen grommen...Nu zijn wij niet de ouders die onze kinderen vanuit de boeken opvoeden..maar toch kreeg ik nu de behoefte om even te raadplegen..we hadden al een hele fase achter de rug met nee, nee, nee..dachten dat hij toen in de peuterpuber zat, bij de een komt het wat vroeger dan bij de ander...nou, ik weet nu dat hij in zijn pubertijd zit..hij past precies in het hokje, hij slaat niets over..ons geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld..en beiden beschikken we over weinig geduld..wanneer ik naar mijn moeder en schoonmoeder kijk lijkt het wel of ze engelengeduld bezitten..die genen heb ik gemist bij mijn geboorte..soms ook wel vervelend om te merken dat hij door deze periode met zichzelf in de knoop zit..we proberen hem ruimte te geven om zelf te leren, we proberen zoveel mogelijk te vertellen wat we gaan doen en hoe, dit blijkt wel te helpen bij hem. Eerste hulp hij opvoeden...sommige momenten heb ik de beruchte Nanny van tv wel eens bekritiseerd, maar toegegeven, ze heeft de time out methode die staat als een huis. Dus Nanny dank je wel...bij ons zoontje werkt het..hij luistert steeds beter en weet dat nee echt nee is, consequent blijven is echt noodzakelijk in deze periode...verder is het echt niet alleen maar kommer en kwel..het is een prachtventje, leuke uitspraken heeft hij de laatste tijd, ik geniet van hem wanneer hij danst, wanneer hij buiten speelt, wanneer hij timmert 'net als papa' zegt ie dan..hij is ook heel zorgzaam voor zijn jongere zusje..het komt ook helemaal goed..maar soms kom ik toch even bij op mijn werk en hoop dan dat deze periode snel voorbij is!.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je