{{ message.message }}
{{ button.text }}

peuterpubertijd nu al?... Deel 1

Het woordje nee is er nog niet maar geloof dat ik een peuter puber in huis heb in de vorm van een dreumes. ..

Afbeelding blog 'peuterpubertijd nu al?... Deel 1' Achtergrond blur afbeelding

mijn kleine meisje. Het vrolijke zonnestaaltje is al weer een paar dagen aan het hoesten. Met het hoesten komt huilen om niks. Ze voelt zich niet in haar hum. Oke, dan wat extra knuffels. Slapen doet ze smiddags de laatste paar dagen max een uur terwijl ze het echt nodig heeft. Dus boosheid komt er ook bij kijken. En dan wordt dus het hoesten weer erger.

Ik dacht vanmogen die blijft er in hangen of zo... bijna blauw liep ze aan. Ze kreeg haar zin niet. Omdat het oppas kindje er is wordt haar bak speelgoed die onder de box staat niet gebuikt. Er zit speelgoed in wat ze heeft gekregen als kraam kadotjes, voor haar verjaardag of oud speelgoed wat van mij is geweest. Mevrouw werd boos. Heeel boos. Ik benoem altijd waarom iets niet mag en bied alternatieven aan. Ook benoem ik haar emotie. 

Bij de boterham weer feest. Ze weet dat na haar boterham hartig ( smeerkaas, worst, geitenkaas of leverworst) krijg ik een boterham met zoet. Dus dan kan ik deze wel op de grond gooien. Tot plezier van de katten en ergenis van mama. Mijn oppas gup zei al oooo ilse knoeien mag niet. De boterham zo goed als het ging gered van de veelvraaten van een katten.... check op haren en weer voor gezet. Ja daag ga geen nieuwe boterham maken dan heeft ze der zin.... en ze zei al huilen die die die ham ham al wijzend naar de jam die op tafel stond. Ik leg weer duidelijk uit eerst deze boterham op eten en dan krijg je anderen boterham. Toen ze nog een paar stukjes had liggen en ik de 2de boterham aan het smeren was voor mijn oppas gup, begon ze weer. Ze schoof haar bord naar mij. Ik haal de stukjes er af en geef die aan haar  en zeg nee eerst deze 3 stukjes op en dan krijg je je boterham met jam. Ze begon weer met huilen. Ik herhaal wat ik heb gezegt. Al huilend eet ze het op. "Ow, wat een drama is het toch dat je eerst die boterham moet opeten, oh wat ben je toch zielig" dacht ik bij mezelf.  Ik was bezig de 2de boterham aan het smeren maar dat moet sneller dus heeeeel hard huilen gaat mama vast sneller van smeren. Ze krijgt een stuk kortst. En die is in no time op, de 2de boterham volgt  in sneltrein vaart er achter aan. Paar slokken melk en dan aaaar zoals ze zelf zegt . Uis uis mama uis... is het gelijk erna. Maar ja wachten tot iedereen klaar is is ook heel moeilijk. Nadat ik dit weer heb uitgelegd is het duidelijk en drinkt ze nog wat melk. Mijn oppas gup is klaar en we gaan poetsen. Drama natuurlijk wat  ja, je mond schoon maken is niet leuk. Schonen luier en naar bed. 

Gelukkig slaapt ze meestal meteen. Maar na drie kwartier hoor ik haar weer kletsen. Ik ben er heen gegaan en heb aar weer der speen gegeven weltusten gewnst en weg gelopen. Even huilen en hup stil voor 5 min en hup wakker. In de hoop dat ze nog even ging slapen laten liggen in bed. In de hoop dat ze nog even verder slaapt NOT :( 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je