{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuterpuberteit.... vanaf nu echt een Feit !

Luid schreeuwend ligt ze op de grond.. de benen vliegen alle kanten op... ondertussen roept ze ook nog om een koekje

Afbeelding blog 'Peuterpuberteit.... vanaf nu echt een Feit ! ' Achtergrond blur afbeelding

De peuterpuberteit.. je hoort er zo veel mensen over praten.... bij Didi is die er gewoon nooit geweest.. ja ze was wel eens boos en zei weleens nee.. maar zo als Lotte nee dat kende ik niet. Lotte is een echte peuter puber.. inclusief alle facetten die daarbij horen..

Het begon een aantal weken geleden.. ze reageerden op alles met NIET... Nee.. en Mijn...
wilt zij een koekje er krijgt ze het niet, dan gaat dat dus gepaard met intense huilbuien... schreeuwpartijen... en dat houd ze dan zo een kwartier vol...ze haalt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast om haar zin te krijgen 

Als klapper op de vuurpijl heeft ze nu ook ontdekt dat ze haar zusje ook af en toe wel het leven zuur kan maken.
Heeft  Didi iets wat zij graag wilt hebben dan zet ze haar nagels in Didi... en bijten? helaas ook dat komt voor.

Regelmatig mag ze even op de trap gaan zitten om na te denken over wat ze doet.. na een tijdje komt ze dan netjes sorry zeggen en krijgt Didi een dikke kus... om het 30 minuten later gewoon weer over te doen.

Ondertussen heb ik dus wel medelijden met beide.. Lotte omdat ze zo intens verdrietig kan zijn... en medelijden voor Didi omdat haar zusje gewoon gemeen tegen haar doet. 

En terwijl ik deze blog aan het schrijven ben word er alweer geroepen om een koekie... eerst zachtjes en nu steeds harden... ach ik denk maar zo ook deze fase gaat voorbij... 
En soms vind ik het erg lastig om hier niet aan toe te geven want zo veel verdriet bij zo'n klein meisje.. tjha dan breekt mijn hart ook wel een beetje 

Hoe ervaren jullie deze fase ? hebben jullie nog tips om met dit gedrag om te gaan? en geven jullie ook weleens stiekem toe omdat je hart een beetje breekt ? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je