Snap
  • Kind

Peuterpuberteit.... vanaf nu echt een Feit !

Luid schreeuwend ligt ze op de grond.. de benen vliegen alle kanten op... ondertussen roept ze ook nog om een koekje

De peuterpuberteit.. je hoort er zo veel mensen over praten.... bij Didi is die er gewoon nooit geweest.. ja ze was wel eens boos en zei weleens nee.. maar zo als Lotte nee dat kende ik niet. Lotte is een echte peuter puber.. inclusief alle facetten die daarbij horen..

Het begon een aantal weken geleden.. ze reageerden op alles met NIET... Nee.. en Mijn...
wilt zij een koekje er krijgt ze het niet, dan gaat dat dus gepaard met intense huilbuien... schreeuwpartijen... en dat houd ze dan zo een kwartier vol...ze haalt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast om haar zin te krijgen 

Als klapper op de vuurpijl heeft ze nu ook ontdekt dat ze haar zusje ook af en toe wel het leven zuur kan maken.
Heeft  Didi iets wat zij graag wilt hebben dan zet ze haar nagels in Didi... en bijten? helaas ook dat komt voor.

Regelmatig mag ze even op de trap gaan zitten om na te denken over wat ze doet.. na een tijdje komt ze dan netjes sorry zeggen en krijgt Didi een dikke kus... om het 30 minuten later gewoon weer over te doen.

Ondertussen heb ik dus wel medelijden met beide.. Lotte omdat ze zo intens verdrietig kan zijn... en medelijden voor Didi omdat haar zusje gewoon gemeen tegen haar doet. 

En terwijl ik deze blog aan het schrijven ben word er alweer geroepen om een koekie... eerst zachtjes en nu steeds harden... ach ik denk maar zo ook deze fase gaat voorbij... 
En soms vind ik het erg lastig om hier niet aan toe te geven want zo veel verdriet bij zo'n klein meisje.. tjha dan breekt mijn hart ook wel een beetje 

Hoe ervaren jullie deze fase ? hebben jullie nog tips om met dit gedrag om te gaan? en geven jullie ook weleens stiekem toe omdat je hart een beetje breekt ? 

8 jaar geleden

Ooh zo herkenbaar! En ook het toegeven! Maar als ik 1 ding geleerd heb met toegeven maak je het alleen maar erger ( teminste dat was hier het geval!) Tja en inderdaad het is een FASE maar wel een lastige! Ja wat helpt denk idd negeren al is dat lastig want soms maakt dat de driftbui alleen maar erger wat wij hier nu hebben wij hebben leuk doosje bij action gehaald deze zelf laten versieren 3 dingen per dag mag ze uitkiezen bijv koekje snoepje maar moet ook 1 gezond ding in zitten bijv appel of manderijn en het is aan haar wanneer ze het op eet of ze doet het verdelen over de dag of eet alles in 1 keer op maar op is op! Zo leer je ze ook nog wat en standaard 3 dingen dus niet als ze van vorige dat nog iets heeft de volgende dag weer aanvullen met 3 dingen zodat het er 4 worden nee gewoon bij 3 houden en zelf laten bepalen wat er in gaat zolang er 1 ding gezond is misschien werkt het ook voor jou ?

8 jaar geleden

Gooien ja hier ook fase gehad Nu gooit jesse dus hier ook alle tips welkom En dat terwijl jesse 2 is bijna doet Lotte het niet na? Bij Jesse helpt negeren ook niet altijd en de gang wel (tot heden nog gelukkig) Vermoeiend he Knuffel

8 jaar geleden

Herkenbaar. Vooral dat koekjes verhaal. Ik negeer hem en laat hem uitrazen. S7cces@

8 jaar geleden

Sam heeft deze fase overgeslagen. Maar hij is wel een eigenwijs ding en nee accepteerde hij ook liever niet( nu nog niet) Negeren werkt het beste, maar is soms ook erg lastig! Ach en soms geven we allemaal wel een keertje toe!