{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuter van 2 slaapt VEEL

Mijn dochtertje van 2 slaapt veel, heeft ze altijd al gedaan maar nu nog steeds! en met veel bedoel ik 19 tot 21 uur per dag!

Afbeelding blog 'Peuter van 2 slaapt VEEL' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochtertje van 2 jaar en 2 maanden slaapt veel, ik bedoel dan ook echt veel. Haar dag ritme is beetje zoals volgt. Opstaan rond 10.30 (rond 10 uur gaat ze zingen) dan heeft ze ontbijt (dubbele boterham, ontbijtgranen, fles water en als papa en mama dan nog iets eten wat zij ook wilt dan eet ze dat ook erbij) Dan rond 11.15 is ze klaar en gaat ze spelen. Ze speelt dan ook non stop, rust momentje is moeilijk er tussen te krijgen en rond 12.00 uur heeft dan ze ook weer honger. (fruit krijgt ze dan meestal) Dan om een uur of 13.30 gaat ze weer naar bed, soms zelfs ook eerder rond 12.30 al. Ze slaapt dan ook tot 17.45 ongeveer en is dan ook nog niet echt uitgerust maar heeft honger. Dus om 18.00 eten wij en dan eet ze ook veel mee (altijd al goede eter geweest en veel dus nu alleen nog maar meer) Dan na het eten weer spelen. En om 19.15 zoekt ze naar knuffels die ze dan vast pakt en dan loopt ze naar mama en papa en wijst naar boven (praat nog niet, voeden 2 talig op) . Ze stopt dan met zingen rond 19.45-20.00 en dan slaapt ze ook diep (niet wakker te krijgen) (zelfs vannacht met vuurwerk is ze niet wakker geworden) En volgende dag rond 10.30 is ze weer wakker.

Ik heb al consultatie bureau artsen gevraagd en uitgelegd hoe lang ze slaapt en of het normaal is. Ook aan de huisartsen, en zelfs aan de kinderartsen, En ze zeiden allemaal, nou ze speelt dus heel actief en natuurlijk moet ze ook meer woorden (tweetalen) "verwerken" maar had nooit verwacht dat ze bij 2 nog steeds zo veel slaapt. Waarschijnlijk een droom van elke ouder maar een kindje die wat meer wakker is vind ik ook wel prettig! Onze meid valt ook overal in slaap, achterop mijn rug met de manduca drager, of in de auto, maar ook zelfs lekker druk spelen met de hond en er dan bovenop samen knuffelen in slaap vallen. Wel schattig maar toch vraag ik me dan af, is er misschien iets anders waarom ze nog steeds zo veel slaapt. Ze is al vanaf de geboorte een slaap kindje (bevallen bij 38 weken).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je