Snap
  • Kind
  • post

Peuter van 2 slaapt VEEL

Mijn dochtertje van 2 slaapt veel, heeft ze altijd al gedaan maar nu nog steeds! en met veel bedoel ik 19 tot 21 uur per dag!

Mijn dochtertje van 2 jaar en 2 maanden slaapt veel, ik bedoel dan ook echt veel. Haar dag ritme is beetje zoals volgt. Opstaan rond 10.30 (rond 10 uur gaat ze zingen) dan heeft ze ontbijt (dubbele boterham, ontbijtgranen, fles water en als papa en mama dan nog iets eten wat zij ook wilt dan eet ze dat ook erbij) Dan rond 11.15 is ze klaar en gaat ze spelen. Ze speelt dan ook non stop, rust momentje is moeilijk er tussen te krijgen en rond 12.00 uur heeft dan ze ook weer honger. (fruit krijgt ze dan meestal) Dan om een uur of 13.30 gaat ze weer naar bed, soms zelfs ook eerder rond 12.30 al. Ze slaapt dan ook tot 17.45 ongeveer en is dan ook nog niet echt uitgerust maar heeft honger. Dus om 18.00 eten wij en dan eet ze ook veel mee (altijd al goede eter geweest en veel dus nu alleen nog maar meer) Dan na het eten weer spelen. En om 19.15 zoekt ze naar knuffels die ze dan vast pakt en dan loopt ze naar mama en papa en wijst naar boven (praat nog niet, voeden 2 talig op) . Ze stopt dan met zingen rond 19.45-20.00 en dan slaapt ze ook diep (niet wakker te krijgen) (zelfs vannacht met vuurwerk is ze niet wakker geworden) En volgende dag rond 10.30 is ze weer wakker.

Ik heb al consultatie bureau artsen gevraagd en uitgelegd hoe lang ze slaapt en of het normaal is. Ook aan de huisartsen, en zelfs aan de kinderartsen, En ze zeiden allemaal, nou ze speelt dus heel actief en natuurlijk moet ze ook meer woorden (tweetalen) "verwerken" maar had nooit verwacht dat ze bij 2 nog steeds zo veel slaapt. Waarschijnlijk een droom van elke ouder maar een kindje die wat meer wakker is vind ik ook wel prettig! Onze meid valt ook overal in slaap, achterop mijn rug met de manduca drager, of in de auto, maar ook zelfs lekker druk spelen met de hond en er dan bovenop samen knuffelen in slaap vallen. Wel schattig maar toch vraag ik me dan af, is er misschien iets anders waarom ze nog steeds zo veel slaapt. Ze is al vanaf de geboorte een slaap kindje (bevallen bij 38 weken).

6 jaar geleden

Ja ik ben ook wel benieuwd wat er zoal allemaal uit gekomen is. Alvast bedankt voor je reactie

6 jaar geleden

Hallo, wat een herkenbaar verhaal. Mijn zoontje is bijna anderhalf en het slaapritme wat jij beschrijft is precies hoe het hier ook is. Hij slaapt met gemak uit tot half 11, 11 uur om er vervolgens om half 1 weer in te liggen. Afhankelijk van hoe laat hij dan wakker is is er later op de middag vaak nog een blok slaap tot het avondeten.. Ik weet dat je je verhaal al ruim 3 jaar geleden hebt opgeschreven. Toch ben ik benieuwd hoe het nu is. Groetjes Lonneke

9 jaar geleden

Hoi, Ik ben Melissa 24 jaar en moeder van Jay-linn (23 maanden). Ik jou verhaal is heel erg herkenbaar!! Mijn dochter slaapt ook heel erg veel (+/- 20 uur op een dag), ook vanaf de geboorte is ze een goede slaper en eter. Ze dachten eerst dat het kwam omdat Jay-linn veel moest inhalen (dysmatuur 43 cm en 2,3 kg bij geboorte). Vervolgens rond 6 maanden werd ons dametje ook erg vaak ziek. Aan de bel getrokken in het ziekenhuis omdat ik het niet vertrouwde. Maar werd elke keer weg gestuurd (Jay-linn is altijd vrolijk, speels en lacht naar iedereen, en ook als ze 41 graden koorts heeft). Dus de artsen, je bent een jonge overbezorgde moeder, je kind speelt en lacht, kom maar terug als ze uitgedroogd is! 3 maanden later met haar naar een ander ziekenhuis gegaan (ze was weer ziek!) en ze werd direct opgenomen. Ze had het rs-virus ( maar schijnbaar heel heftig) en een week in het ziekenhuis gelegen. Naar verschillende onderzoeken bleek dat Jay-linn een tekort had aan witte bloedcel (neutrofiel granulocyt). diagnose heet Neutropenie. Ze krijgt 2 daags een antibiotica, zodat ze wat minder vatbaar is voor infecties. Nu zijn we een tijd verder en die extreme vermoeidheid is er nog steeds! We zijn in het UMC Radbound geweest, getest op een stofwisselingsziekte maar die heeft ze niet. Nu worden we door gestuurd naar het kinderziekenhuis in Utrecht naar een gespecialiseerde arts voor chronische vermoeidheid. Doordat Jay-linn zo vermoeid is eet ze niet veel, komt wening aan en groeit ook niet al te best. Volgende maand word ze 2 jaar en ze is nu 81 cm en weegt 9,6 kg. Ze krijgt nu dieetvoeding (astronautenvoeding), in de hoop dat ze wat meer groeit in zowel lengte als in gewicht. Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt, en luister naar je gevoel! Heel veel sterkte Melissa

3 weken geleden

Hoi melissa, wat is er uiteindelijk uitgekomen? Mijn dochter slaapt ook veel en heeft te weinig neutrofielen.

9 jaar geleden

Hallo Cato, ik schrik best wel van dit verhaal. Ik vind het werkelijk ongelofelijk! Zoveel sliepen onze kinderen nog niet eens toen ze net geboren waren! Ik heb zelf een zoontje van een maand jonger dan jouw dochter en die gaat 's avonds 8 uur naar bed. Heeft nog wel een middagslaapje van 1,5 uur. (in tegenstelling tot onze oudere kinderen die met net twee daar klaar mee waren. En al die uren dat hij wakker is, zit hij geen minuut stil en is geen tel moe te noemen. Maar als je kindje zo veel slaapt, zou ik me idd. zorgen maken over haar ontwikkeling. En als ze dan wel actief is in de wakkere tijd, ja dat lijkt mij heel normaal. Ik zou evt. ook gaan kijken bij een homeopaath of alternatieve arts die gespecialiseerd is in kinderen. Soms kan het heel veel opleveren, want je dochter heeft nu al zo'n achterstand opgelopen. Ben ook benieuwd hoe je kindje het nu volhoudt bij de peuterspeelzaal. Kan ze dit volhouden zo? Ik wens je sterkte.