{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuter en Sinterklaas!

Sinterklaas vieren met mijn peuter van 2!

Afbeelding blog 'Peuter en Sinterklaas!'

Het is alweer bijna zover... Nog 1,5 week en dan komt de goedheiligman weer binnen gevaren in ons koude landje!

En laten wij nou net in de buurt van Scheveningen wonen, waar hij natuurlijk binnen komt gevaren haha. (Maar waar niet hihi). Vorig jaar was mijn zoontje 15 maanden en begrijp hij natuurlijk nog niets van het hele 'schoen-zet' gebeuren. Toch hebben we vorig jaar wel pakjesavond gevierd met mijn schoonfamilie en zijn neefje (toen bijna 3 jaar). Zijn neefje maakte het heel bewust mee en was helemaal hyper, waardoor mijn kleine kanjer OOK helemaal hyper werd, waarvan wist hij niet zo goed...

Toen er op de deur gebonkt werd en er een grote juten zak binnen gezet werd, stortte mijn zoontje zich op de cadeautjes; of ze nou van hem waren of niet; ze moesten open haha!

Dit jaar is hij ruim 2 jaar en we kijken al een week of 2 op tv en op youtube naar Sinterklaas en zwarte piet filmpjes. Ik leg hem elke keer uit dat Sinterklaas en Zwarte Piet cadeautjes komen brengen voor de kindjes. Verdere uitleg is hij echt nog te jong voor. Dus 'Klaas' en 'Piet' zijn zeker wel bekenden voor hem.

Dit jaar mag hij zijn schoen gaan zetten... Ik denk dat hij er nog weinig van begrijpt, maar als er 's morgens een cadeautje in zit, vermoed ik dat de schoen er elke avond neergezet wordt; hem kennende haha. Ook gaan we pakjesavond vieren, alleen dit jaar met mijn nichtjes en kindjes. En hebben we gezamenlijk gevraagd of er 2 pieten tijd hebben om langs te komen. En gaan we samen liedjes zingen, lekkere hapjes eten en gezellig samen zijn! De pieten zullen de zak met cadeautjes meenemen en die gaan de kindjes dan uitpakken.

Ik ben heeeel benieuwd hoe mijn kleine grote man zal reageren... OF hij vindt het he-le-maal geweldig en wordt helemaal hyper (wat ik denk!) of hij gaat het maar eng vinden allemaal. We zullen zien!

Hoe gaan jullie je Sinterklaas vieren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je