{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuter en babyzwemmen

Toen ons zoontje 8 maanden was zijn we begonnen met babyzwemmen. Gewoon om dat het fijn is voor je kind, en ook omdat het zich al op jonge leeftijd... >>

Afbeelding blog 'Peuter en babyzwemmen' Achtergrond blur afbeelding

Toen ons zoontje 8 maanden was zijn we begonnen met babyzwemmen. Gewoon om dat het fijn is voor je kind, en ook omdat het zich al op jonge leeftijd leert te redden in het water. Ook is het uitermate fijn als je kind geen waterangst heeft. Maar werkt dit nu echt?

Aan de ene kant denk ik van wel. Inmiddels is onze zoon 3 en kan al zelfstandig drijven, leert de beginselen van het watertrappelen en de beenslag. Ook kan hij al duiken en is hij totaal niet bang voor water.

Dus je zou denken, dat als hij onvrijwillig te water zou raken hij zich misschien net boven zou kunnen trappelen zodat jij er hem op tijd uit kan vissen.

Maar aan de andere kant maakt het feit dat hij niet bang is, mij wel bang! Zodra we in het zwembad komen moeten we hem echt extra goed in de gaten houden, omdat hij gewoon zonder enige aarzeling het diepe inspringt.  Natuurlijk heeft hij als we vrij gaan zwemmen altijd zwembandjes om maar in de les is dat juist niet de bedoeling. En daar is het dus al een paar keer gebeurd dat ik in het water stond te wachten tot hij op teken van de juf het water in sprong, terwijl meneer keihard naar de andere kant van het zwembad rende en daar het water insprong. En nu kan hij zich natuurlijk wel boven trappelen maar zwemmen kan hij echt nog niet. Gelukkig is dit goed afgelopen. En ik hoopte dat hij er zelf ook van geschrokken was, maar dat was dus helemaal niet het geval. Hij vertelt doodleuk aan zijn oma dat hij helemaal zelf kan duiken!

We letten nu dus nog beter op zodat hij de kans niet meer krijgt, maar een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.

Een ander voordeel van het peuterzwemmen is, dat hij als hij 4 is meteen doorstroomt naar de reguliere zwemles en dus niet op een wachtlijst hoeft. Daarbij hoop ik dat hij sneller dan gemiddeld zijn A-diploma kan halen.

Maar hebben ze echt voordeel bij het al geleerde in de peuterlessen? Heeft iemand hier ervaring mee? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je