Snap
  • Kind
  • post

Petje af

Vraagtekens van een oude jonge mama over opvoeden

Zojuist reageerde ik op een blog over Sint maarten. Wel snoepen, niet snoepen, hoe ga je er mee om? De theorie is soms zo logisch, zo min mogelijk....duidelijkheid creëeren en consequent zijn.

Naarmate ik hier meer lees, naarmate ons humpie ouder wordt en ik tegen meer dingen aan ga lopen besef ik steeds meer wat er nog komen gaat. Rationeel kan ik alles oplossen. Maar steeds vaker ga ik me afvragen, kan ik ook dadelijk uitvoeren wat ik nu denk? Wanneer ik er onverwachts voorkom te staan, denk ik dan na? Handel ik impulsief? En zo ja maak ik de juiste keuzes? Gaat het lukken. Of word ik een mama die het inde theorie allemaal weet, maar er helemaal niets van bakt? Geef ik nu al de juiste voorbeelden of niet? E

Met de dag krijg ik nog meer respect voor mijn ouders welke ons hebben opgevoed en waarvan ik denk dat ze het best goed gedaan hebben. Zij hadden geen internet en mammaplaats. Geen bergen boeken over opvoeding. Ze deden het toch maar! Ik kan niet anders zeggen dan Chapeau voor alle papa's en mama's welke hun voornemens met succes in de praktijk brengen! Dank jullie wel voor alle wijze lessen welke ik nu al heb mogen ontvangen! Stiekem zijn het er al heel veel. En. Opa en Oma, dank jullie wel! Want oooo wat hebben jullie het goed gedaan en dat doen jullie nog!

Helemaal mee eens! Voor mijn zoontje geboren was wist ik het allemaal erg goed. Ik zou heel consequent zijn! Maar nu er heel veel gevoel in het spel is, weet ik dat het niet zo makkelijk is!

10 jaar geleden

Ik probeer vooral vanuit mijn gevoel te handelen en dicht bij mezelf te blijven. Je doet je best en dan volgt de rest!

10 jaar geleden

In Thailand zien ze een kind niet enkel als kind, maar als een "leraar" voor de ouders...omdat je als ouder en persoon zooo veel leert door het opvoeden van een kind. Ikzelf maak ook fouten bij mijn opvoeding zoals denk ik wel iedereen, ik denk niet dat er een ouder is die het allemaal perfect doet! We kunnen alleen het beste doen wat in ons vermogen ligt wat het beste voor het kind is he :)

10 jaar geleden

En ook zij zullen fouten gemaakt hebben, zoals wij dat ook doen. En dat geeft niets, je kinderen leren daarvan dat ook jij niet onfeilbaar bent. Dat fouten maken menselijk is en dat daarvan iets te leren valt. Het komt vast helemaal goed Stuiter