{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pesten. zelfs onder hele jonge kinderen.

Bizar. Pesten, zelfs onder erg jonge kinderen tegenwoordig de orde van de dag.

Afbeelding blog 'Pesten. zelfs onder hele jonge kinderen.' Achtergrond blur afbeelding

Fiets ik maandag ochtend met mijn dochter richting de gastouder, vang ik een gesprekje op tussen 2 jonge meisjes die stil stonden op het fietspad vlakbij de basisschool.

"Je moet mij beschermen hoor! van huppeldepup moest ik de ipod meenemen maar dat heb ik niet gedaan, en nu wil ze mij slaan!" 

Wait whut!? Serieus? 

Is dit vandaag de dag echt de normaalste zaak van de wereld? Verbijsterd fiets ik door. 

Oké ik weet natuurlijk wel dat er gepest word. Dat gebeurde "vroeger" ook al. Maar echt al zo jong? Dat had ik dan weer niet verwacht.

Ik kan mij trouwens niet herinneren dat het bij mij op de basisschool zo ging. In ieder geval niet voor groep 8. Deze meisjes waren ongeveer een jaar of 6/7 oud! 

Ik had gewoon niet verwacht er van zo dichtbij al mee geconfronteerd te worden. Wel ben ik er bewust mee bezig. Ik leer Vanessa dat ze absoluut niet mag pesten! Nooit! Dat pesten echt "not done" is. en als mama er ooit lucht van krijgt, ze absoluut nog niet jarig is!

Daarbij mag ze van mij wel terugslaan. Kinderen zijn nou eenmaal wreed en voor jezelf opkomen en niet over je heen laten lopen vind ik erg belangrijk. Actie reactie, maar nooit vanuit jezelf.

Besteden jullie aandacht aan pestgedrag binnen de opvoeding?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je