Snap
  • Kind
  • Mama
  • Nieuws
  • kinderen
  • verdrietig
  • basisschool
  • kleuters
  • Pesten

Pesten in groep 1/2.

Pesten, helaas gebeurt het overal in de wereld. Maar ik ben ervan geschrokken dat dit al op zo'n jonge leeftijd gebeurt.
6 jaar geleden

Ze gaat de goede kant op, soms vinden mensen haar wellicht een mutsje, maar haar vertrouwen in school als zijnde veilige plaats is er niet (constant) en dat is prima. Het liefste had ik haar van school gewisseld maar ze wil zelf graag bij haar vriendinnen blijven, ze ligt leuk in de groep, dus waarom zou ik haar straffen voor iets wat ze niet gedaan heeft. Gelukkig zijn de 2 jongetjes weg, ze heeft een hele leuke en lieve groep en daardoor toch een hele leuke school periode. Alleen tijdens nieuwe dingen is ze nerveus en gespannen.

6 jaar geleden

Jeetje wat heftig zeg.

6 jaar geleden

Zo dit vind ik wel heel heftig. Hoop dat je meisje haar weg weer gaat vinden en dat ze weer een beetje vertrouwen krijgt. Weet niet zo goed wat te zeggen.

6 jaar geleden

Helaas. Onze dochter ging ook vrolijk en welwillend naar school, en werd de pineut van een jongen die “iedereen pestte”. Aangegeven dat het wel erg extreem is. Als ze haar vinger op wilde steken siste hij kop dicht naar haar, nee erg actief was ze niet meer in de groep gesprekken. Na een goed gesprek, je hoeft niet met iedereen bevriend te zijn, wees maar beleefd en negeer hem verder, ging het heel even goed. Meneer snapte er eerst niet veel van. Ze werd weer blij en vrolijk. Het beviel hem niet en toen lag ze opeens om half 11 snikkend in bed. Hij had haar met een klasgenootje klem gezet, zijn hand haar broekje in gestoken en in haar zachte delen zitten knijpen. De reden dat ze huilde was vanwege de pijn, ze was dik en opgezet. Het jongetje is van school, maar ze heeft nog steeds een aversie tegen mannen en jongens, ze moet wennen en wil niet door ze aangeraakt worden. Ze heeft speltherapie gehad, maar ieder begin van het schooljaar gaat ze even van het pad af. Niet zeggende dat dit jongetje dat ook gaat doen, maar wel zeggende hou je vinger op de pols en let er goed op of school het weg wappert of actief iets mee doet.