{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pesten in groep 1/2.

Pesten, helaas gebeurt het overal in de wereld. Maar ik ben ervan geschrokken dat dit al op zo'n jonge leeftijd gebeurt.

Afbeelding blog 'Pesten in groep 1/2.' Achtergrond blur afbeelding

De titel zegt het al, pesten en dat al in groep 1/2.
Ik vind het zelf best heftig en ben er erg van geschrokken, dat bij kinderen van 4 5 of 6 jaar deze gedachtens al zijn. En dan heb ik het niet over een geintje maken of een keer iemands muts afpakken. Ik schrijf een blog over onze Zoë, ze zit net een paar weken op de basisschool en heeft al een aantal aanvaringen gehad. Lees snel verder!
Je bent nog geen vier jaar en mag gaan oefenen op de baisschool. Zo even een ochtend of middag onze dochter was hartstikke enthousiast. De eerste keer oefenen kwam ze ook hartstikke vrolijk terug, ook hier heb ik een blog over geschreven.Na die eerste keer kwam ze verdrietig thuis, ze vond het wel leuk maar er was een jongen die haar deed vervelen zei ze. De eerste keer keken Paul en ik elkaar aan en dachten dat het misschien wel mee viel, ze was moe wat aangebrand en dan kan ze wel vaker mopperen. Maargoed toch een beetje oplettend ging ze op haar verjaardag een ochtend naar school. Ik kwam haar halen rond de middagpauze en ik zag haar verdrietig in de klas staan. En ja hoor dat mannetje waar ze over klaagt (waar ze bij in het groepje zit met 6 tafeltjes bij elkaar) stond te lachen naast haar. Al haar boterhammen op de grond samen met haar drinken. Mijn moederhart brak, de juf zag het tegelijk met mij en vroeg wat er gebeurd was. Nou dat was vrij duidelijk, het mannetje zei ook dat hij dat gedaan had. Ik nam Zoë boos en verdrietig mee naar huis op haar Eigen verjaardag. In de auto vertelde ze dat het mannetje gezegd had haar te gaan slaan en dat ze heel verdrietig daarom was. Mijn gebroken moederhart brak dubbel. Paul en ik besloten er over te praten met haar en het daarna te laten rusten, de volgende dag moest de officeel naar school en heb ik de juf nog duidelijk gemaakt dat ze niet naar school wilde en dat ze bang was. Gelukkig liep die week goed.

Gisteren kwam ze weer verdrietig thuis, het mannetje had haar van het klimtoestel geduwd, oke dit ging mij toch echt te ver. Hoe kan een jochie van dan Geschat 5 jaar zulke gedachtens hebben?? Ik heb de juf een mail gestuurd om een gesprek aan te gaan. Zoe is een vrolijke spontane meid maar op school veranderd ze in een hoopje onzekerheid. Verschrikkelijk vind ik dat om te zien. Natuurlijk moet ze wat weerbaarder worden en moet ze voor haarzelf op durven komen. Natuurlijk is ze niet heilig en zal ze ook vast welleens wat doen maar jeetje ik had nooit verwacht dat er zulke dingen in groep 1/2 zouden gebeuren. Even back to reality.

Liefs
Mama Joon

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je