{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pepernoten pepernoten pepernoten

Afbeelding blog 'Pepernoten pepernoten pepernoten' Achtergrond blur afbeelding

Pepernoten pepernoten pepernoten!

Naast bloggen is bakken ook een hobby van mij, ik heb iets met B’s denk ik, al moet ik breien nog gaan leren en ook bungee jumpen zie ik mezelf niet snel doen 😂

Ik liep een paar weken geleden in de winkel en zag de pepernoten alweer klaar liggen en dacht toen Hè! Das leuk kan ik ook eens met Jesse doen. Dus ik nam een pak van de Koopmans mee (geen reclame hoor). Dat stond al een poos in de kast te wachten.

Jesse had even aandacht nodig, en dus dacht ik we gaan bakken!!

Een fout die ik telkens weer maak is dat ik de voorbereiding niet doe! Ik maak Jesse lekker met het idee dat we iets gaan doen en vervolgens moet dat kind een half uur wachten voordat mama eindelijk alles klaar heeft staan. Gevolg, weg aandachtspanne!

Om te zorgen dat ik niet alleen eindig aan de tafel of in de keuken laat ik hem helpen met de voorbereidingen, gevolg mama gestrest want hij doet de dingen niet netjes 😂🤭. I Know, dat doen kinderen nou eenmaal, alles doen wat jij niet wil of hoe jij het niet wil.

Afijn, tafelkleed op tafel, en alle benodigdheden die er nodig zijn om die kleffe noten te bakken.

Demi klimt ondertussen ook op tafel en verzet alles op tafel 🙄😆. Ik kneed het deeg, en laat Jesse het laatste stukje doen. Ik strooi wat meel professioneel op tafel en Jesse mag gaan rollen. Maar wéér doet hij het niet zoals het een echte Bakker betaamt, uuugh waarom weet ie nou niet dat je met beleid moet rollen en niet met die rollen moet rammen. Jesse ziet dat ik geïrriteerd raakt (arm kind) en geeft mij de roller en draagt me op het deeg klaar te maken.

Ik maak incisies zoals een verpleegkundige dat zou doen bij haar cliënt en vertel Jesse dat hij lijntjes mag trekken met het mesje om het deeg te scheiden. Netjes zoals de verpakking dat aangeeft. 8 stukken die je vervolgens weer in 7 stukjes snijd 🙄.

Wanneer we aan het derde stuk beginnen en er hompen deeg op de bakplaat liggen is Jesse er klaar mee, en demi heeft inmiddels ondervonden dat rauw pepernoten deeg echt niet lekker smaakt.

Ze gaan van tafel en daar zit ik dan…. Pepernoten te rollen…. Alleen.

De kinderen zijn bij papa op de bank gekropen om samen een film te kijken. De aandachtspanne was die dag gewoon niet groot, want niet veel laten zat papa een Pokémon film te kijken… alleen… en de kinderen die hadden inmiddels het magic sand weer te pakken gekregen en speelden lief…. Alleen….

Nee grapje natuurlijk! Die sloegen mekaar bijna de hersenen in omdat de een het schepje had die de ander wilde!

Thank god kwam oma niet lang daarna en ze leefden nog lang en gelukkig 😂

***Oh ja de pepernoten eindigden in de prullenbak want ze waren niet goed gaar en smaakten te bitter volgens manlief!

#bimbammam #pepernoten #koopmans #aandacht #eikels 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je