{{ message.message }}
{{ button.text }}

Passen in een zakje

Mijn flinke mannetje is ziek, niet leuk! Dat is hij nooit! Vandaag waren we bij de dokter.

Afbeelding blog 'Passen in een zakje ' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag was een super drukke dag, kleine meneer moest naar de dokter vanochtend. Ik heb hier eerder geen blog over geschreven omdat ik het nogal persoonlijk vind en stel dat meneer dit straks leest in mama's blogboek, haha!! Maar ik zal het toch even vertellen, ik begin me namelijk een beetje zorge te maken.

Het begon een week of twee geleden. Meneer zat super chill naast me op de bank, hij zat een broodje te eten of een filmpje te kijken, weet ik niet meer precies. Opeens uit het niks, MAMAAAA AAUUUUWWW!!! En hij kon zijn tranen niet binnen houden. Ik wist niet wat me gebeurde! Hij overdrijft heeeeel vaak, zegt vaak dat hij ergens "AUW" heeft om mijn aandacht te krijgen maar dit was heel duidelijk  nu niet het geval. Ik heb hem maar bij me gepakt en getroost. Het leek na zo'n 30 seconde ook over te zijn en hij ging verder waar hij mee bezig was.

Een uur later gebeurde het weer! Ik pakte hem snel bij me en voelde zijn beentjes trillen. Hij probeerde zijn beentjes samen te knijpen en greep met twee handen naar zijn kruis. Ik schok! 'Doet je piemel auw?!' vroeg ik. Waarom ik en luidkeels 'JAAAAAHH!' kreeg. Dit gebeurde die dag nog een paar keer en ik was radeloos en wanhopig. Ik kon niks doen behalve Meneertje trooste. 

Ik besprak met mijn vriend wat er was gebeurt. Hij dacht dat mischien het voorhuidje los aan het laten was. We Googlde even en zagen inderdaad dat veel bronnen lieten weten dat dit huidje rond de leeftijd van ons zoontje los liet. Je zag er ook verder niks aan, niet rood, niet dik, niks dat wees op een ontsteking oid. We waren vast besloten dat dit het was en keken het de week aan. 

Hij had steeds een paar keer per dag pijn, we dachten dat het waarschijnlijk door het plassen was.

Na een week was het nog niet voorbij. Ik ging twijfelen aan de diagnose die we zelf hadden gesteld. Zijn plas stonk opeens ook wel heel erg! Ik besloot een afspraak bij de dokter te maken. We konden niet meteen terecht en moesten nog 3 dagen wachten. 

In die drie dagen kreeg Meneer korts, en hij hoest veel slijm op. Dat laatste komt vast door een verkoudheidje. We gaven hem een asprientje en hielde hem heel goed in de gaten!

Vandaag was het dokter tijd! Eindelijk! We douchde even snel samen, Meneertje en ik en ik droogde hem af. Toen had hij opeens weer zo'n pijnscheud.. De keren dat hij dit had gehad, had hij altijd een luier aan dus aan zijn piemeltje was me nooit iets opgevallen, maar nu die net uit de douche was kon ik zien dat de boven kant helemaal bol ging staan!! Ik schrok me dood! Alsof hij verstopt zat, niet kon plassen. Ik blij dat we een over een half uurtje bij de dokter waren!

De dokter was super lief en luisterde heel aandachtig naar ons. Ze heeft Meneertje onderzocht, wat een worsteling was dag zeg.. Er was aan de binnen kant een heel klein bloedrood puntje te zien. Ik denk dat dat plas gaatje was. Dat kon wijzen op een ontsteking, maar om zeker te zijn mochten we plaszakjes halen bij de apotheek (Meneer had de afgelopen 3 dagen VERTIKT in een potje te plassen). Als de plas sample gelukt was, zouden we op basis van de uitslag nog worden door verwezen naar de kinderarts of de speciale piemeldokter. We gingen dus meteen naar de apotheek. En voordat ik naar werk ging kreeg Meneer dus een plaszakje om zijn zaakje. Het zag er best grappig uit, haha! Het was Papadag, dus Meneer was in goede handen.

Om half 3 kreeg ik een appje van mijn vriend.. Meneer had de hele dag (van half 9 tot half 3!!) zijn plas opgehouden! Pfff.. Het plas zakje was dus niet gevult. Er zat wel een druppeltje in en mijn vriend dacht dat dit genoeg zou zijn.. Hij haalde het zakje van Meneer zijn piemel en toen kwam alles los!! Meneer plasde ALLES onder!! Hahahahahaha, ik wou dat ik hierbij was geweest!! Mijn vriend bleek helemaal onder te zitten. Maar voor als nog dus geen plas sample..

De dokter belde eind van de middag nog wel om te vragen of het was gelukt en hoe het met Meneertje ging. Dat vond ik erg lief! Maandag proberen we het opnieuw. De plaszakjes zijn hier nu op..

Word vervolgd..

Ik weet dat sommige van jullie het te persoonlijk zouden vinden, maar is er een mama geweest in soord gelijke situatie met zoonlief? Zo ja, wat was er dan aan de hand?

(Ooh. En stem Dave vanavond! Hihi, happy voice finale avond!)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je