{{ message.message }}
{{ button.text }}

Paranoïde of gewoon voorgevoel?

Mijn dochter slikt een knikker in...

Afbeelding blog 'Paranoïde of gewoon voorgevoel?' Achtergrond blur afbeelding

Je hoort en leest het zo vaak, kind gestikt in...

Dat lijkt me nou een van de ergste dingen die je kunt meemaken als ouder. Al een tijdje ben ik daarom paranoïde als het gaat om kleine speelgoedjes en het snijden van tomaatjes en druifjes voor ik ze aan mijn kinderen geef. Ook op mijn werk in de kinderopvang ben ik altijd super alert.

Maar toch gebeurt het dan. 17:15 uur op de woensdag na kerst. Mijn dochter die op valentijnsdag 4 jaar wordt is boven met haar broer aan het spelen. Ze komt de trap af en halverwege hoor ik hoor haar een soort slikkend en kuchend geluid maken. Ik sta meteen op omdat ik vermoed dat het niet goed is.

Ze komt in paniek nog twee treden omlaag en zegt “knikker slikt” (ze praat helaas nog niet zo heel goed). Ik zie de angst in haar ogen en ook mijn man laat alles vallen in de keuken. Ik pak haar op, zet haar op de eettafel en bekijk haar eens goed. Door mijn hoofd gaat: Hoe erg is het? Ademt ze? Wordt ze blauw? 112 bellen?

.........

Nee ze praat! Zit de knikker nog in je keel? ''Nee'' zegt ze.
Oke we kunnen rustig ademhalen. Maar wat een schrik!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #opvoeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je