{{ message.message }}
{{ button.text }}

Papa zoekt de ideale zomervakantie

Zoeken wordt een zoektocht

Afbeelding blog 'Papa zoekt de ideale zomervakantie'

De zomervakantie is geboekt! Na veel wikken en wegen is de kogel door de kerk. Deze zomervakantie gaat de kleinste man zijn eerste vliegreis maken. We gaan naar Tenerife. We kijken er alledrie naar uit, ik denk ik het meeste. Wat is het namelijk moeilijk een zomervakantie uit te kiezen. Hoe gaat jullie dit af?


Helaas nog niet naar Japan

Als ik geen kinderen had, dan was Tenerife niet als vakantiebestemming in mij op gekomen. Ik hou zelf meer van het rondreizen door een land. Het liefst een land die mij aanspreekt, zo staat Japan al jarenlang hoog op mijn lijstje. Vanwege de natuur, de cultuur en het eten. Voor de lol ben ik twee jaar geleden begonnen om Japans te leren. Een mooie bijkomstigheid is dat ik mooie Japanse series heb ontdekt en daardoor nog meer geïnteresseerd ben geraakt in het land. Met kinderen vind ik Japan nog niet te doen. Ze zijn naar mijn mening te klein om de reis echt te beleven en ik niet weet of ze een rondreis waarderen. Ik hoop dan ook dat we over een paar jaar Japan kunnen bezoeken, maar voor nu gaat de reis naar Tenerife.


En ook geen éénoudervakantie

Tenerife was trouwens niet de eerste keuze. het liefst wilde ik een éénoudervakantie boeken. Vorige jaar met Joshua was de éénoudervakantie naar Ibiza erg goed bevallen. Ik had een éénoudervakantie gekozen, omdat ik niet wist of we ons samen 8 dagen lang konden vermaken. Diego durfde nog niet te vliegen en hij bleef daarom liever thuis bij zijn mama. Ik koos voor de éénoudervakantie, zodat Joshua makkelijker Nederlandse vriendjes maakte. Reizen met een groep resulteerde in het gewenste effect. Wat voor Joshua gold, gold ook voor mij. Ik kon gedurende de week eens een volwassen gesprek voeren. Net als Joshua had ik ook moeite uit het niets contact leggen met mensen. Zo éénoudervakantie bleek voor ons beide de ideale vakantie te zijn. Ik kon het alle alleenstaande ouders aanraden. Na veel zoeken kwam ik uit op de éénoudervakantie naar Sicilië uit.


Waarom werd het geen Sicilië?

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom Sicilië het niet werd. Dat lag helemaal aan mij. De jongens waren overgehaald, de reis voldeed aan de jongens hun wensen. Ik had twee trips op het programma staan waardoor ik ook aan mijn trekken kwam. Een trip naar de Etna en een trip naar Café Sicilia voor de overheerlijke gelatino. Bij de Etna was het gewenste pretpark voor de jongens aanwezig. Ik zat daarom kortgeleden klaar om de reis te bezoeken. Ik had de reis al vele malen bekeken, ik hoefde alleen nog onze gegevens in te vullen. Toch voerde ik een laatste check uit, zodat ik zeker wist dat alles haalbaar was. In die laatste check kwam ik er gelukkig, ongelukkig voor Sicilië, achter dat het hotel meer dan 400 kilometer van de Etna verwijderd was. Café Sicilia dan, dat was ook rond de 400 kilometer rijden. Ik had niet rekening gehouden dat een Italiaans eiland zo groot was. Hadden jullie je weleens vergist in een vakantie?


Met Tenerife hebben we bijna de reis naar Sicilië gekopieerd. Op Tenerife is een vulkaan, we hebben een waterpretpark bij de hotelovernachtingen bijgeboekt en ik verwacht dat het met het eten ook goed komt. Alleen is het geen éénoudervakantie geworden. Joshua heeft gelukkig Diego om mee te spelen. De zoektocht is ten einde, hopelijk ook die van jullie. In ieder geval prettige zomervakantie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je