{{ message.message }}
{{ button.text }}

Papa zijn verjaardag, 40?!

Geen cadeaus, hij is al super blij met zijn zoons en vrienden

Afbeelding blog 'Papa zijn verjaardag, 40?!'

Ik ben vandaag precies 40 jaar geworden! Met al die levensjaren op zak, loop ik natuurlijk over van de ideeën voor een mooie verjaardagsblog. Het maken van een keuze blijkt moeilijk, maar gelukkig heb ik twee mannetjes die mij het licht laten zien. De moeite die zij in mijn verjaardag hebben gestoken zorgt ervoor dat ook deze blog over de jongens gaat, wel gedeeltelijk natuurlijk ;-).


Het mooiste cadeau is een knutselwerk van je kind

Natuurlijk gaat het over de jongens, zij zijn het mooiste cadeau dat ik in mijn 40 jaar heb gekregen. De jongens van mij zijn al een week of twee bezig met het organiseren van het perfecte verjaardagscadeau. Hoe verwennen jullie kids je op je verjaardag? De jongens maken bij hun moeder een knutselwerk of tekening voor mij. Ik heb inmiddels een hele kast mijn knutselwerken, foto's en tekeningen van de jongens. Als ik in de kast kijk, dan komt er een glimlach op mijn gezicht. Het enige jammere van de kast is dat er soms spullen uit gehaald moeten worden om ruimte maken voor nieuwe foto's of knipsels. Na vandaag moet er iets uit de kast, om die twee mooie cadeaus erin te zetten.


Ik hoef eigenlijk geen cadeau voor mijn verjaardag

De knutselwerken zijn de enige cadeaus die ik van de jongens krijg. Van mij hoeven de jongens niets te geven, ik heb bijna alles wat ik zou willen. Alleen voelen de jongens zich bezwaard wanneer ze geen cadeau maken of kopen. Ze zijn trouwens niet de enige die zich bezwaard voelen als ze niets geven. Een vriend van mij vraagt van de week ook wat ik wil hebben voor een feestje dat ik geef. Alleen zeg ik tegen hem dat hij niets mee hoeft te nemen. Hij zegt dat ik toch met cadeau ideëen moet komen, hij blijkt zelfs de vooruit geschreven pion van mijn vrienden te zijn. Is het zo gek om geen cadeau te willen en dat ik al blij ben met twee super knutselwerken? Eigenlijk is de aanwezigheid van mijn vrienden al een mooi cadeau op zichzelf. De gezelligheid, lekkere hapjes die we eten en we gaan ook nog in teams tegen elkaar strijden om als eerst een 'Escape room koffer' te openen. 


Wat gaan de jaren als veertiger mij brengen?

Het spelen van Escape Rooms is een grote openbaring geweest op mijn 39ste. In totaal heb ik ongeveer 35 Escape Rooms gespeeld afgelopen jaar. Ik ben benieuwd welke leuke gebeurtenissen mij de komende 10 jaar gaan brengen. Mijn jaren als een dertiger gaan de boeken in als de jaren van het beginnende vaderschap. Jaren met hoge pieken, maar ook met diepe dalen. De scheiding van hun moeder is één van diepere dalen van de afgelopen jaren geweest.  Ik ben zeer nieuwsgierig hoe mij leven als veertiger zal lopen. Hoe is het leven als vader van twee tieners, kunnen deze knutselwerken nog overtroffen worden, komt er een vrouw in mijn leven, welke avontuurlijke reizen ga ik maken, zijn enkele vragen die heb.


Waarschijnlijk is de enige vraag die jullie nog aan mij hebben: wat voor knutselwerk heb je van de jongens gekregen? Diego heeft super hard gewerkt aan twee potloodhouders waar ik mijn leeftijd mee kan maken en Joshua heeft drie mooie tekeningen gemaakt. De verjaardag is nu al geslaagd en hopelijk ook mijn jaren als veertiger!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je