Snap
  • Kind
  • dreumes
  • gezin
  • papa
  • militair
  • Kleingeboren.nl

Papa's kindje (papa is militair)

Even in het kader van "Papa is militair". Wij weten dat deze "buien" nog vaker gaat voor komen. En dat papa nog regelmatig een paar dagen of zelfs maanden weg zal gaan. Ze is echt een papa's kindje. Dit zijn maar 4 dagen.

Even een persoonlijke blog van onze week. Want het was me het weekje weer wel! Ik was een weekje vrij en dat was maar goed ook. Vorige week donderdag haalde ik Evelyn op van de opvang. Ze had een leuke dag gehad, geen gekke dingen. Het viel mij wel op dat ze weer af en toe een hoestje had... En ja hoor! Die vrijdag was ze flink verkouden en echt niet zo als wij haar kennen.

Evelyn is gek op papa. Er zijn dit weekend luchtmachtdagen. Dus papa is een aantal dagen aan het werk. Omdat dit niet in de buurt is blijft hij ook de nachten weg. Er zijn mensen die beweren dat kleine kinderen van één jaar oud er nog niks van mee krijgen als een ouder meerdere dagen weg gaat. Nou Evelyn is echt mijn geduld aan het uittesten. Dit hoort natuurlijk ook wel bij de leeftijd maar zo erg als nu hebben we dit nog niet gehad. 

Als iemand tips heeft voor nu of de toekomst? Laat dan een reactie achter! Zaterdag komt papa terug! Hopelijk is ze dan zondag weer de blije Evelyn.  

Wil je meer blogs lezen? Of lezen hoe het ging bij de vorige oefening? Klik dan op de link: https://www.kleingeboren.nl/papa-is-militair-hoe-het-is-gegaan-de-afgelopen-2-jaar-in-het-kort/

4 jaar geleden

Goeie tip. Gisteravond kwam hij terug. Evelyn moest nog een fles dus ze werd weer door papa ingestopt. Vanmorgen om 8.30u werd ze vrolijk wakker. De rust is terug ? ?

4 jaar geleden

Hallo, Hier is papa ook vaak niet thuis vanwege zijn werk. Soms is hij echt in het buitenland maar vaak is hij pas thuis als ze op bed liggen of gaat weg als ze nog slapen. Ook in de weekend zien ze hem niet of minder. Daar tegenover staat dat hij ook opeens een week vrij is of meerdere weekend achter elkaar wel thuis is. Vanwege de onregelmatige dagen hebben we afgesproken dat ik het ritme bepaal. Eerst was het zo dat zodra papa thuis was het een soort van "feest" was. Gevolg was dat ik daarna kon puinruimen. Dat vond ik niet leuk. Nu papa zich voegt naar ons ritme is het een stuk rustiger in huis en hebben we geen tot minder drama als papa er niet is. Natuurlijk heb ik af en toe 2 verdrietige jongens (1 1/5 en 4 jaar) even bellen helpt dan voor de 4 jarige. Ik ben er ook van overtuigd dat kinderen hoe klein ook ze het merken als er een ouder voor langere tijd niet is. Mijn tip is dus maak het niet speciaal als papa thuis is. Ga door met je eigen ritme.