Snap
  • Kind
  • post_short

Overgang naar een groot bed

Hij wil opeens niet meer in zijn grote bed slapen en kiest liever zijn kleine bedje.

Ons net 3 jarig manneke mag weer terug naar zijn grote bed. Hij heeft er al eens in gelegen met 2 jaar en 3 mnd maar dat was geen succes (iedere nacht paar keer eruit) dus terug gelegd in ledikant. We hadden afgesproken dat als hij 3 werd, hij weer mocht verhuizen alleen wil hij nu niet meer. Hij zegt dat hij bang is. Hoe kunnen we dat oplossen?

10 jaar geleden

Onze meid hebben we 2 weken voor haar tweede verjaardag in een peuterbed gelegd. (160 lang) dit ging eigenlijk heel goed, en ze paste nog stede perfect in haar ledikant alleen was het voor mij de mama niet meer te doen met bukken, heb een zwakke rechterhand en ernstige bekkeninstabiliteit (2 jaar na bevalling nog steeds) en haar in het ledikantje leggen verliep niet altijd even soepel. Met een peuterbed had ik geen problemen meer en de meid vind het heerlijk. Het is een bedje met nog aan alle kanten een verhoging dus ze kan er niet uitrollen, moet best nog wel even (klimmen) ze slaapt er nu al 4 maanden in en zonder problemen, haar ledikantje staat bij ons op de kamer mocht ze ziek zijn dan kan ze dichtbij ons slapen en soms wilt ze daar gewoon even in spelen en dat kan dan ook. Ander voordeel van een peuterbed was ook dat zij zelf meer ruimte had in bed met haar 17 knuffels (grote knuffels) haha.

10 jaar geleden

Hij mag ook nog lekker in zijn "kleine bed" blijven liggen zoals hij het zelf zo mooi zegt. Gelukkig is hij niet zo groot dus het past nog wel met zijn 12 sesamstraatknuffels erbij ;-).

10 jaar geleden

Ik zou dan gewoon nog even wachten!

10 jaar geleden

Ik heb geen idee. We zitten nog niet in die fase. Maar ik ben benieuwd naar de tips!