Snap
  • Kind
  • post

Over woorden die ik niet wil horen

Jongens zijn een beetje raar, vind ik. Ik kan me niet herinneren dat ik het als vierjarig meisje ook maar in mijn hoofd haalde om de naam van mijn geslachtsdelen of uitwerpselen te scanderen, ik zou waarschijnlijk spontaan zijn gaan blozen. Maar kleutermans vindt dit hardstikke stoer, evenals zijn kleutervriendjes, blijkt iedere morgen weer op het schoolplein.

De ouders van de doerakken gaan er verschillend mee om. De ene moeder is er streng in en hangt haar zoon straf boven het hoofd. Een ander doet net alsof ze er niets van hoort en de derde lacht er juist om. Ik bevind me een beetje in limbo, hoe ga ik hier nou adequaat mee om? Ik probeer er niet te veel aandacht aan te besteden, maar vertel hem wel dat ik niet wil dat hij dat soort dingen zegt, dat dat kinderachtig is. Toch is het meteen weer raak als hij zijn vriendjes weer ziet en ze even stoer tegen elkaar moeten doen.

Over stoer doen gesproken; Casper wil dolgraag met een van zijn vriendjes spelen, maar heeft er vervolgens continue ruzie mee omdat het ventje nogal losse handjes heeft. Ik moet dan tussen beide komen en dan gaat het weer even goed. Met de nadruk op "even" en toch blijven ze elkaar op zoeken.. het zijn rare figuren, die jongens!

10 jaar geleden

Bij de oudste begon het vooral toen hij naar school en de BSO ging, dan hoorde hij woorden van andere kinderen en zei hij dat ook. En dan zei hij soms zelf: Wat betekent het eigenlijk? De jongste begint er eerder mee, want die zegt alles van zijn grote broer na! Jongens zijn vanaf een jaar of 2 al echt haantjes naar elkaar..stoer doen voor elkaar, stoeien enzo.. Ze zitten ook continu aan elkaar, volgens mij hebben meisjes dat veel minder.

10 jaar geleden

Die van mij (net 4 jaar) slaat door naar de andere kant. Bij alles wat we zeggen, ongeacht of het nu wel of niet netjes is, roept hij: 'dat is niet netjes!' Nu letten we uiteraard al tijden op taalgebruik omdat hij alles napapegaait, maar ergens heeft hij opgepikt dat bepaalde woorden niet netjes zijn en nu denkt hij dus dat alles 'niet netjes' is.

10 jaar geleden

Hahaha, ohh die fase ga ik ook nog wel krijgen vrees ik! Mijn zoontje is bijna 21 maanden en kletst nu al alles na wat wij zeggen haha.

10 jaar geleden

Hahaha, herkenbaar! Ik maak me er niet zo druk om. Ik zeg ze alleen wel dat ik het in het openbaar niet netjes vind. En over vriendjes met losse handjes (of ander ongewenst gedrag) zijn over het algemeen na een poos niet zo leuk meer. Mijn oudste had een jongetjes wat steeds schreeuwde tegen volwassenen (jij liegt e.d., ik wist niet wat ik hoorde!) en mijn zoon had een hele poos dat hij toch met hem wilde spelen, maar na een tijdje had hij er genoeg van. Hij vond dat dit jongetje maar raar deed en dat vond hij niet leuk. Klaar! Probleem opgelost. Misschien kun je proberen te vragen wat hij er zelf van vindt, van het gedrag van die ander jongen.