{{ message.message }}
{{ button.text }}

Over woorden die ik niet wil horen

Afbeelding blog 'Over woorden die ik niet wil horen'

Jongens zijn een beetje raar, vind ik. Ik kan me niet herinneren dat ik het als vierjarig meisje ook maar in mijn hoofd haalde om de naam van mijn geslachtsdelen of uitwerpselen te scanderen, ik zou waarschijnlijk spontaan zijn gaan blozen. Maar kleutermans vindt dit hardstikke stoer, evenals zijn kleutervriendjes, blijkt iedere morgen weer op het schoolplein.

De ouders van de doerakken gaan er verschillend mee om. De ene moeder is er streng in en hangt haar zoon straf boven het hoofd. Een ander doet net alsof ze er niets van hoort en de derde lacht er juist om. Ik bevind me een beetje in limbo, hoe ga ik hier nou adequaat mee om? Ik probeer er niet te veel aandacht aan te besteden, maar vertel hem wel dat ik niet wil dat hij dat soort dingen zegt, dat dat kinderachtig is. Toch is het meteen weer raak als hij zijn vriendjes weer ziet en ze even stoer tegen elkaar moeten doen.

Over stoer doen gesproken; Casper wil dolgraag met een van zijn vriendjes spelen, maar heeft er vervolgens continue ruzie mee omdat het ventje nogal losse handjes heeft. Ik moet dan tussen beide komen en dan gaat het weer even goed. Met de nadruk op "even" en toch blijven ze elkaar op zoeken.. het zijn rare figuren, die jongens!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je