{{ message.message }}
{{ button.text }}

Over jokken en liegen

Afbeelding blog 'Over jokken en liegen' Achtergrond blur afbeelding
Het is wel erg toevallig ( of zal toeval niet bestaan? ): mijn artikel 'Waarom liegen kinderen?' is net op deze website geplaatst en het is nu al een issue hier in huis. Natuurlijk wordt er hier in huis weleens door de kinderen gejokt, maar dat hoort er op een bepaalde leeftijd nog wel bij, vind ik. Ook de vriendinnen van mijn oudste dochter jokken regelmatig. Als wij pannenkoeken gaan eten, eten zij die vanavond ook en meer van die dingen. Niets groots en dus ook niets om lang bij stil te staan. Toch baal ik op dit moment echt; het voelt raar om voor de eerste keer toch wel enigszins teleurgesteld te zijn in je eigen kinderen. Natuurlijk zullen er waarschijnlijk in de toekomst nog vele dingen volgen, maar ze zeggen dan ook niet voor niets:'kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen'. Dat neemt niet weg dat ik ook voor kleine kinderen  simpele dingen als beleefdheid en eerlijkheid hele belangrijke dingen vind, maar dat laatste schort er nu dus aan. Het zit zo: vorige week viel het mij en vriendlief op dat onze snoeppot wel erg snel van vol naar halfvol is gegaan, terwijl de kinderen maar een paar snoepjes per dag mogen. Toen we de kinderen met snoep hadden betrapt wisten we dan ook genoeg: ze pakken het stiekem! ( en ook nog eens op een gehaaide manier; achter hun kleren verstoppen, stiekem op hun kamertje opeten )Na een preek van mij zouden ze het nooit meer doen en dat werd door ons dus heilig geloofd. Wat schetst dan ook mijn verbazing?Ik was net aan het poetsen en achter het gordijn vond ik allemaal snoeppapiertjes. Dit moet van gisteren zijn, want die snoepjes heb ik gisteren pas gekocht! De jongste begon te huilen en gaf toe, de oudste zit op dit moment nog op school. Ik begrijp het gewoon niet: het is niet zo dat ze nooit een snoepje krijgen...waarom dan zo stiekem? Ik heb mijn vriend net gemaild ( op zijn werk ) en hoe naïef het ook klinkt: ook hij had niet verwacht dat zoiets op deze leeftijd al een issue kan zijn. De snoeppot staat nu in ieder geval heel hoog op de kast, maar of dat nu echt de oplossing is?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je