{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ouders nemen hun kinderen steeds vaker mee naar festivals

Afbeelding blog 'Ouders nemen hun kinderen steeds vaker mee naar festivals'

De generatie die is opgegroeid met festivals, heeft nu kinderen. Steeds meer dertigers en veertigers nemen hun kroost mee naar festivals zoals Into The Great Wide Open, Down The Rabbit Hole en Madala Festival.

Kinderen worden vroeg wakker, gaan vroeg naar bed, moeten op onhandige momenten naar de wc en je kunt ze makkelijk uit het oog verliezen. Waarom zou je ze meenemen naar een festival? 

Toch doen steeds meer ouders het en steeds meer festivals stellen zich erop in. Zo is Zwarte Cross gratis voor kinderen onder de 1 meter 40 en bij het Mandala Festival kunnen ze overnachten in het Kids Hostel, waar een kinderopvang, theater, knutselproject, muziekworkshops en avondeten is. Festivalorganisator Marcel Mingers laat aan het NRC weten: "We poetsen de tandjes en om 22 uur is het stil. De volgende dag halen ouders ze om 11 uur weer op. De afgelopen jaren hebben honderden kinderen zo bij ons gelogeerd en we hebben nog nooit een vader of moeder hoeven bellen om een kind eerder op te halen. De generatie die is opgegroeid met festivals, heeft nu kinderen. Die nemen ze gewoon mee, zo kunnen ze toch nog een feestje vieren." 

Mark van der Heijden (44) heeft een tweeling van 12 jaar. Ze zijn al vijf keer meegeweer naar Best Kept secret en verder ook naar Down The Rabbit Hole, Into The Great Wide Open, Festival Mundial, Grasnapolsky en Here Comes The Summer. "Ik draai thuis vaak muziek en wij vinden het leuk om de jongens the laten zien waar wij plezier uit halen. En zij kijken er ook enorm naar uit", zegt hij tegen het NRC. 

De eerste keer dat de tweeling mee was, vond hij niet per se een succes. Ze waren vijf jaar en gingen mee naar Into The Great Wide Open op Vlieland: "Alt-J speelde op het hoofdpodium en die wilde ik heel graag zien. Na tien minuten moesten we weg, ik weet niet meer precies waarom, maar ze hadden toen veel aandacht nodig." Kinderen houden het minder lang vol en als ouders zijnde moet je je aanpassen aan hun tempo.

Maar, het brengt ook voordelen met zich mee. Stijn Ghijnsen (44) nam zijn zoontje mee naar Here Comes The Summer. Hij was toen nog maar 2 jaar. "Ik zette de tent op in de stromende regen, terwijl mijn zoon naast mij in de bolderkar lag te tetteren en te lachen. Zonder hem had ik gedacht: wat een rotweer, en was ik sowieso chagrijnig geweest." Eenmaal op het festival danste en stampte zijn zoontje vrolijk in de plassen. "Mensen om ons heen genoten er ook van."

Bron: NRC

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je