{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oud & Nieuw vieren – wakker blijven of doorslapen?

Hoe vier jij oud & nieuw met je kind(eren)? Laat je ze slapen of maak je ze wakker om de jaarwisseling samen te vieren? En waarom?

Afbeelding blog ' Oud & Nieuw vieren – wakker blijven of doorslapen?' Achtergrond blur afbeelding

Oud & Nieuw

Nog twee nachtjes en dan is het alweer de laatste dag van 2015. ’s Avonds gaan we weer met zijn allen aftellen naar het nieuwe jaar. 2016. Ongelooflijk hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen! Wat was het voor ons een fantastisch jaar!

Ik kan mij van vroeger nog herinneren dat ik het altijd erg leuk vond om op te mogen blijven tijdens de jaarwisseling. Dan keken we samen naar het mooie vuurwerk en mochten we lekker lang opblijven! Twee jaar geleden vierden we oud & nieuw met een kleine baby in mijn buik. Uitkijkend naar het nieuwe jaar was dat toch wel ontzettend bijzonder en emotioneel!

Met grote ogen

Vorig jaar vierden we oud & nieuw bij mijn zusje waar Lola ook bij was. We stopten haar lekker in bed op de normale tijd zodat ze lekker kon slapen. Die avond verraste mijn zusje dat ze zwanger was. Wat een geweldige afsluiting van het jaar! Dat was echt de allermooiste kers op de taart!

Die avond werd Lola rond kwart over elf wakker van het harde vuurwerk. We haalden haar uit bed en samen met haar en de rest van de familie telden we af naar het nieuwe jaar. Lola vond het vuurwerk fantastisch! Met grote ogen keek ze er naar. Ze was toen pas 7,5 maanden oud.

Samen het nieuwe jaar in

Dit jaar vieren we het thuis. Opa en oma zijn er ook bij. Lola is inmiddels 19,5 maanden oud en ik kan niet wachten om har ook dit jaar weer het vuurwerk te laten zien. Ik wil haar weer iets voor twaalf uur wakker maken (als ze dat zelf niet al word). Het grote moment samen met haar erbij vieren vind ik persoonlijk toch wel erg speciaal. Dat ze daarvoor even wakker is vind ik niet zo erg voor die ene keer per jaar. Ze slaapt meestal toch best lang uit, dus dat scheelt een hoop. Het lijkt me zo gek om het te vieren terwijl ze ligt te slapen. Zo’n bijzonder moment wil ik graag delen.

Ik begrijp goed dat niet iedere ouder hiervoor zal kiezen. Dat sommige ouders hun kindjes lekker laten doorslapen. Dat is natuurlijk ook wel fijn.

Hoe vier jij oud en nieuw met je kind(eren)? Laat je ze slapen of maak je ze wakker om de jaarwisseling samen te vieren? En waarom? 

Fijne jaarwisseling!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je