Snap
  • Kind

Oren zijn om mee te....

Horen. Tenminste dat zou je zeggen. Maar Ties gebruikt ze voor een heel ander doeleinde.

Dit is mijn eerste blog ooit maar ik doe mijn best.

Ties is onze oudste zoon van inmiddels bijna 22 maanden. Sinds hij ongeveer een jaar oud is, heeft hij een gedragsdingetje ontwikkeld. Nu zal je wel denken dat hij iets heel vervelends doet of iets vies ofzo... Maar nee, dat is niet zo.

Wat Ties doet is vooral heel erg zonde. En dan vooral voor hemzelf. Ik weet nog goed dat mijn schoonzus zei toen Ties een paar weken oud was:"hij heeft zulke mooie oren". 

Die heeft hij natuurlijk nog wel maar.... Toen Ties ongeveer een jaar oud was, begon hij als ontspanning aan zijn oor te friemelen. Vooral als hij moe is. Hij draait eraan, trekt eraan, wrijft erover of vouwt m dubbel. Ik zag dit nooit zo als een probleem. Maar nu ga je wel duidelijk zien dat dit oor wat meer af gaat staan, ook lijkt dat oor iets dikker te worden. 

Maar wat doe je hier nou aan? Het is zijn vorm van ontspanning. Zoals een ander kind bijvoorbeeld duimt.  Ik heb geprobeerd uit te leggen dat hij het beter niet kan doen. Maar toch blijft hij het doen. Nu probeer ik hem aan de oren van zijn knuffelkonijn te laten friemelen of met zijn knuffel langs zijn oor te laten wrijven. Maar het lijkt nog niet echt te helpen. Iemand die dit herkent of tips heeft? Ik wil namelijk voorkomen dat het erger wordt!

Groetjes, nienke 

7 jaar geleden

Ja daar heb ik ook nog over nagedacht. Vond het alleen zo heftig klinken. Maar als dat inderdaad helpt dan is het nog wel het overwegen waard!

7 jaar geleden

Het is een vorm van prikkel verwerking. Niets ernstigs maar ik snap je probleem. Mijn neefje had als klein kind flaporen, elke nacht vastplakken op de schedel met leukoplast, je ziet er niets meer van.

7 jaar geleden

Sensorische integratie therapie/ fysio! Het is een vorm van prikkelverwerking.

7 jaar geleden

Jammer dat bij hem niks gewerkt heeft. Ik vind het een lastig puntje. Hoeveel ga je er ook aan doen om hem van zijn vorm van ontspanning weg te halen? Maar fijn om te horen dat jouw zoon er geen ergens schade aan over heeft gehouden!