{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oren zijn om mee te....

Horen. Tenminste dat zou je zeggen. Maar Ties gebruikt ze voor een heel ander doeleinde.

Afbeelding blog 'Oren zijn om mee te....'

Dit is mijn eerste blog ooit maar ik doe mijn best.

Ties is onze oudste zoon van inmiddels bijna 22 maanden. Sinds hij ongeveer een jaar oud is, heeft hij een gedragsdingetje ontwikkeld. Nu zal je wel denken dat hij iets heel vervelends doet of iets vies ofzo... Maar nee, dat is niet zo.

Wat Ties doet is vooral heel erg zonde. En dan vooral voor hemzelf. Ik weet nog goed dat mijn schoonzus zei toen Ties een paar weken oud was:"hij heeft zulke mooie oren". 

Die heeft hij natuurlijk nog wel maar.... Toen Ties ongeveer een jaar oud was, begon hij als ontspanning aan zijn oor te friemelen. Vooral als hij moe is. Hij draait eraan, trekt eraan, wrijft erover of vouwt m dubbel. Ik zag dit nooit zo als een probleem. Maar nu ga je wel duidelijk zien dat dit oor wat meer af gaat staan, ook lijkt dat oor iets dikker te worden. 

Maar wat doe je hier nou aan? Het is zijn vorm van ontspanning. Zoals een ander kind bijvoorbeeld duimt.  Ik heb geprobeerd uit te leggen dat hij het beter niet kan doen. Maar toch blijft hij het doen. Nu probeer ik hem aan de oren van zijn knuffelkonijn te laten friemelen of met zijn knuffel langs zijn oor te laten wrijven. Maar het lijkt nog niet echt te helpen. Iemand die dit herkent of tips heeft? Ik wil namelijk voorkomen dat het erger wordt!

Groetjes, nienke 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je