{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oppas netwerk van vroeger ook voor de toekomst?

Afbeelding blog 'Oppas netwerk van vroeger ook voor de toekomst?'
In maart dit jaar hebben we besloten om onze 2 meiden van het kinderdag verblijf te halen, omdat het gewoon weg te duur werd. Na 2 maanden proberen, konden we het niet meer rond krijgen en vonden het zonde van ons geld. Ik werk partime vanuit huis en ik kan zelf mijn eigen tijd indelen. We moeten het maar zelf oplossen want het ging gewoon niet meer... Nu hoor ik in mijn omgeving steeds vaker dat ouders opzoek zijn naar een andere oplossing voor hun kinderen omdat het kinderdagverblijf en naschoolseopvang te duur aan het worden is. Ik weet van mijn moeder dat zij vaak oppaste op de kinderen van de beuren en hun op hun beurt op mij en mijn broer en zus. Hier werd geen geld voor gevraagd en de afspraken worden gemaakt op het schoolplein na het wegbrengen van de kinderen. Hoe doen jullie dit? Hebben jullie om jullie heen een netwerk van oppasmoeders die het graag doen? Ik zou dit namelijk ook wel willen doen, maar weet gewoon niet waar ik moet starten en heel eerlijk vind ik het ook een hele verantwordelijkheid om het kind van een ander mee naar huis te nemen. En ook vind ik het heel moeilijk om iemand anders "op te zadelen" met mijn meiden.... Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit doen en oplossingen hier voor zoeken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je