Snap
  • Kind

Opa en Oma verplicht zoenen deel 2

Twee jaar geleden schreef ik hier al over. Helaas nog steeds geen verandering aan de kant van Opa en Oma, dus ook niet van mijn kant.

Twee jaar geleden schreef ik deze blog:

Net op het nieuws:

Kinderen die worden gedwongen om verplicht zoenen met Opa en Oma, zijn later vatbaarder voor seksuele intimidatie...

Wij zijn hier heel duidelijk in als ze niet wil, hoeft het niet. Ook niet als Opa en / of Oma het heel graag willen. Nee is Nee. Dat leren wij ons dametje (en straks onze vent) dus hebben wij ook hun mening te respecteren.

Onze Opa's en Oma's dwingen ook wel eens, maar ik laat dan heel duidelijk weten dat als ze het niet wil, ze dit niet hoeft. Zwaaien vind ik meestal ook goed. Of een handkus, maar alleen als ze dat wil. Wij zijn ook van mening dat als je dwingt om je kind je ouders te laten zoenen dit alleen maar tegen gaat werken en de kinderen dit dan helemaal niet meer willen. Het moet uit haarzelf komen in plaats van gedwongen en dan is het veel meer gemeend!

Ik weet eigenlijk niet hoe mijn ouders hier vroeger mee omgingen, maar ik weet wel hoe ik daar mee om wil gaan. Toch schrok ik van het onderzoek wat Editie NL deed onder kijkers. Veel ouders dwingen hun kinderen om hun Opa en / of Oma te zoenen. Waarom? Doen jullie dit ook? En wat er haaks op stond was dat 65% procent van de ouders wel dachten dat het schadelijk was voor hun kinderen om zoenen te dwingen. Waarom dwing je dan? Ik snap dat niet.

Wat is jullie mening in deze?

Ik ben heel erg benieuwd of jullie mening in twee jaar veranderd is en voor nieuwe Mamaplaats blogsters: naar jullie mening ben ik ook benieuwd.

Waarom dit weer aanhalen? Mijn dochter en ook mijn ventje worden door Opa en Oma nog steeds gedwongen om te kussen. En ik blijf maar zeggen dat als ze niet willen dit niet hoeft. Snappen die mensen na twee jaar nog niet dat mijn kinderen een eigen mening hebben? En zelf besluiten kunnen nemen?

PFFFF

8 jaar geleden

Gelukkig inderdaad! Kunnen we mooi overleggen hoe we dit het beste aan kunnen pakken ;-). Wij houden voet bij stuk. Het mag en moet niet. Afscheid nemen op een of andere manier moet dan weer wel, maar zwaaien, een knuffel of een high five is ook voldoende.

8 jaar geleden

Heel herkenbaar! Mijn vader vindt ook dat mijn dochter hem een kusje moet geven en doet beledigt als ze niet wil. Dan zeg ik tegen Dunya dat een knuffel ook goed is daar gaan ze meestal mee akkoord. Maar mijn moeder zegt dan wel tegen haar dat ze opa een kus moet geven en Dunya vraagt aan mij: "Moet toch niet?" En dan geef ik haar gelijk. Ik vind het alleen wel heel lastig omdat ik het altijd moeilijk vind om tegen hen in te gaan. Maar ik steun Dunya daar wel in en ik ben blij te lezen dat er meer moeders zijn die dit tegenkomen en toch volhouden!

8 jaar geleden

Haha was dat hier maar: een oma die niet van kussen houdt hahaha

8 jaar geleden

Absoluut! Als een kind blij weg gaat dan is het prima toch. Betekend vaak dat ze veel plezier hebben gehad.