Snap
  • Kind
  • post

Opa en Oma verplicht zoenen

Kinderen die worden gedwongen om verplicht zoenen met Opa en Oma, zijn later vatbaarder voor seksuele intimidatie...

Net op het nieuws:

Kinderen die worden gedwongen om verplicht zoenen met Opa en Oma, zijn later vatbaarder voor seksuele intimidatie...

Wij zijn hier heel duidelijk in als ze niet wil, hoeft het niet. Ook niet als Opa en / of Oma het heel graag willen. Nee is Nee. Dat leren wij ons dametje (en straks onze vent) dus hebben wij ook hun mening te respecteren.

Onze Opa's en Oma's dwingen ook wel eens, maar ik laat dan heel duidelijk weten dat als ze het niet wil, ze dit niet hoeft. Zwaaien vind ik meestal ook goed. Of een handkus, maar alleen als ze dat wil. Wij zijn ook van mening dat als je dwingt om je kind je ouders te laten zoenen dit alleen maar tegen gaat werken en de kinderen dit dan helemaal niet meer willen. Het moet uit haarzelf komen in plaats van gedwongen en dan is het veel meer gemeend!

Ik weet eigenlijk niet hoe mijn ouders hier vroeger mee omgingen, maar ik weet wel hoe ik daar mee om wil gaan. Toch schrok ik van het onderzoek wat Editie NL deed onder kijkers. Veel ouders dwingen hun kinderen om hun Opa en / of Oma te zoenen. Waarom? Doen jullie dit ook? En wat er haaks op stond was dat 65% procent van de ouders wel dachten dat het schadelijk was voor hun kinderen om zoenen te dwingen. Waarom dwing je dan? Ik snap dat niet.

Wat is jullie mening in deze?

9 jaar geleden

Mijn kinderen zijn niet verplicht om te zoenen, liever niet zelfs. En als ze niet willen dan niet. Kan er geen drama over maken en zoek er verder ook geen achterliggende gedachte bij. Als we weg gaan dan zeggen ze gedag alles meer is extra, soms een knuffel soms een zoen maar meestal alleen gedag...prima.

9 jaar geleden

Oudste 2jaar en als ie niet wil dan nie.. dan zeggen we wel altijd doe opa enof Oma high five geven... en indd bij mensen wat ie nie kan netjes een handje maar wil ie niet dan hoef die ook nie.. tenslotte zijn het kindjes waar je met dwingen toch averechts werkt..

9 jaar geleden

Ik vind dat idd belachelijk! Verplicht zoenen! Ons dochtertje van 16 maanden kust er nog lekker op los maar ons zoontje van 3 wil het niet altijd meer en ik vind dat meer dan prima. Hij mag zelf weten hoe hij afscheid wil nemen! Al komen de oma's dan meestal wel op een leuke manier het kusje halen en dat vind hij dan wel weer geweldig :-), maar dwingen nee hoor een handje, kusje, knuffeltje of gewoon doei vind ik best. Hij moet doen waar hij zich op dat moment prima bij voelt

10 jaar geleden

Mijn kinderen mogen kiezen. Een kus, een knuffel, een hand, een box, een high-five, zwaaien of gewoon gedag zeggen. Maar wel een afscheidsmomentje en niet zomaar de deur uitlopen. Overigen willen ze mij ook wel eens geen kus geven, en dat is ook prima! Een ander moment word ik weer platgeknuffeld.