Snap
  • Kind

Op welke leeftijd oorbellen?

Wanneer geef je je kind oorbellen? Dominique besloot het hef in eigen handen te nemen en stopte mama's oorbel in d'r oor.

Wat een stress moment. Zondag avond laatste dag van de vakantie besluit Dominique dat ze oorbellen wil. 

In paniek komt ze naar me toe "mama ik wou oorbellen" wat blijkt heeft ze een oorbel van mij in de oor gestopt en nu krijgen we hem er niet meer uit!

Hap gebeld kon meteen komen en stond binnen 5 min weer buiten, wat een opluchting! Het was gelukkig een redelijk grote oorbel dus niks geraakt.

Maar mama ik wil ook zo graag oorbellen... Tja ik was 11 toen ik oorbellen kreeg. Dominique is bijna 4. Wanneer komt de leeftijd dat je zegt oké nu mag je oorbellen? 

Ik persoonlijk vind 4 nog veel te jong. Als ze er echt regelmatig naar vraagt zou ik zeggen 6, maar liever pas met een jaar of 10.

Hebben jullie kindjes al oorbellen? Zo ja, hoe oud en waarom en zo niet, waarom niet? 

9 jaar geleden

Ik vind oorbellen iets wat echt bij meisjes en vrouwen hoort en ik kon dan ook niet wachten om ze te laten zetten. Mijn dochtertje kreeg ze dus al vrijwel meteen, namelijk met 9weken. Met een speciaal systeem voor baby's bij een buitenlandse juwelier. Ze huilde vrij kort en heeft nog nooit last van ontstekingen gehad. Ze is nu bijna zes en ze is er zelf ook erg blij mee.

9 jaar geleden

Ik kreeg pas oorbellen van mijn moeder toen ik 15 was geweest. Haar eigen ervaringen met oorbellen waren niet zo goed, veel ontstekingen. Dus vond ze dat we dat pas mochten doen als we oud genoeg waren om niet te zeuren over de pijn. En daar kan ik me wel in vinden, kleine meid krijgt ze dus echt nog even niet.. Vind ik nu nog dan.. Maar die zeurt nog nergens om dus dat is makkelijk gesproken he ;) Misschien een tijdje van die knijpoorbellen proberen? Heb ik als kind ook een tijd gehad, en nog leuker zelf ook gemaakt. Dan is het nog specialer. (je hebt van die knijpoorbellen met een ringetje waar je zelf een hangertje aan kan maken met kraaltjes) Of van die ringen met zo een schuifje of zelfs magneetoorbellen. De knijpers.. die hou je niet langer dan een halve dag, dat kan ik je wel zeggen..

9 jaar geleden

Mijn dochter was 3 maanden toen ze oorbellen kreeg. Heeft geen kick gegeven en nooit geen ontsteking gehad. Op jongere leeftijd hebben de kinderen zelf er het minste tot geen last van.

9 jaar geleden

Mijn dochters mogen met 6 jaar oorbellen. Heel erg jong vind ik bij de meeste kinderen niet zo mooi staan....Bovendien kan het ook veel ellende met zich meebrengen. Mijn oudste dochter heeft nu 1,5 jaar oorbellen en al een paar keer een ontsteking gehad. Ook het achterkantje van het knopje heeft weleens vast gezeten in haar oorlel......( zelfs een blog over geschreven :) ) Stiekem hoop ik dus dat mijn jongste van 5,5 jaar met 6 jaar ze toch niet meer hoeft..