{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op vakantie zonder papa!

Nu is de knoop doorgehakt. Ik ga met mijn meiden op vakantie. Papa gaat niet mee.

Afbeelding blog 'Op vakantie zonder papa!'

Ik zit er al maanden mee. Ik wil zo graag op vakantie. Het is 4 jaar geleden. Nu is de knoop doorgehakt. Ik ga met mijn meiden op vakantie. Papa gaat niet mee. Dat gaat niet vanwege zijn werk en is lastig te regelen qua vrije dagen.

Zaterdagmorgen trok ik de stoute schoenen aan. Ik zat aan de ontbijttafel. Deed de laptop open en begon wat te struinen op het web. Mijn kids waren aan het spelen met hun keukentje en toen zag ik het. Hét perfecte vakantieadresje. Ik wist het gelijk. Dit word m! Gelegen op een prachtig park in een bosrijke omgeving. Met buitenzwembad, Peuterbad, waterspeeltuin, animatieteam, restaurant, een bakkertje en als klap op de vuurpijl een prachtig huisje. Ruim en gelegen aan een pleintje met speeltuintje.

Ik heb geboekt. Een weekje naar een Allurecamping op een kleine 2 uur rijden. Ik ben zelf eigenlijk helemáál niet van het kamperen. Ik ben echt een luxe paardje. Ik ben als jong meisje welgeteld 2 keer gaan Kamperen ( overige vakanties vlogen we naar de zon)  Beide keren met mijn moeder en zusje. 1 van die keren was tezamen met een vriendin van mijn moeder en haar kids. Toen vond ik het geweldig. Dat slapen in een tent. Het avontuur. De contacten die je als kind zo makkelijk legt. Zodoende leek het mij erg leuk om mijn kinderen een soort gelijke ervaring ook te geven.

Maar, ik ga dus met de kinderen weg. Maar niet alleen. Mijn moeder gaat met ons mee. Ik vind het erg fijn en bijzonder om met mijn moeder en kinderen op vakantie te kunnen gaan. Ik ben blij dat onze band zo goed is. Zowel die van mij met mijn moeder als die van mijn kinderen met haar en andersom. Ik merk echter wel dat niet iedereen positief reageert. Ik krijg veelal te horen dat het toch wat gek is dat mijn man niet meegaat. Zo vroeg een vriendin laatst “Gaat het wel goed tussen jou en je man” Ik keek haar verbaasd aan en wist even niks uit te brengen.

Ik begrijp dat niet. Is het dan echt zo raar dat papa niet meegaat. Dat moet toch kunnen. Een weekje zonder elkaar?

Ik merkte dat mijn oudste het in de eerste instantie ook wel moeilijk vond. Een weekje zonder papa. Ze vindt het leuk om op vakantie te gaan, maar is in tweestrijd. Ze wil papa niet hoeven missen. Hij heeft gelukkig kunnen regelen dat hij 2 dagen langs komt tijdens ons verblijf. Zo breekt dat de week. Dan hoeven ze hem maar een paar dagen te missen. Dat vond mijn oudste goed.

Oh wat heb ik zin in dit weekje weg! Ik denk dat het niet alleen mij goed zou doen, maar ook de kinderen. De eerste vakantie voor mijn jongste. Ik geniet nu alleen al van de voorpret. En volgend jaar? Dan gaan we weer als gezin met vakantie. Naar een warm oord met het vliegtuig :)

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je