{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op vakantie naar Zeeland

Centerparcs Port Zélande

Afbeelding blog 'Op vakantie naar Zeeland' Achtergrond blur afbeelding

Het is niet altijd makkelijk om de ideale vakantie te zoeken met je gezinnetje. Er zijn meerdere parken van Centerparcs maar welke is nu echt de moeite? Wij gingen een midweek naar Port Zélande en graag wil ik jullie onze ervaring & tips delen!??? ?: ????????.

2uur en 20min, zo lang moeten wij rijden voor we aankomen in Port Zélande. Ik zie de autorit niet meteen goed komen met Menno aangezien hij de laatste tijd het varken uithangt tijdens lange autoritten. We hebben met de feestdagen een dvdspeler gekregen voor in de auto maar ik ben zo slim geweest om de oplader kwijt te spelen, zowel die voor thuis als voor in de auto ?‍♀️ Uiteindelijk heeft Menno meer dan de helft geslapen en was het gelukkig een aangename autorit!

We komen iets vroeger aan dan de inchecktijd dus belissen om even te stoppen in het dorpje Renesse, ligt ongeveer 20minuutjes rijden van Port Zélande. Wat een geluk, kermis! Het is de eerste keer voor Menno dat hij op de paardenmolen mag, spannend hoe hij zal reageren.. Ik had echt gedacht dat hij ging wenen en drama maken maar nee hoor, kind wilt gewoon nog een keer ??‍♀️ We eten nog lekker iets kleins en beslissen dan om te gaan inchecken.

Het is ondertussen 15uur gepasseerd en krijgen de sleutel van ons huisje, het is even zoeken op het park om er te geraken maar we hebben het gevonden. Ons huisje ligt vlak langs de Market Dome, met uitzicht op de haven. Echt zo’n adembenemend uitzicht! Jammer genoeg is de poetsvrouw nog bezig met ons huisje wanneer we binnen willen gaan, dan gaan we maar even het park verkennen. De hoek om vinden we dus de haven met mooie boten. Enkele kinderen staan met hun ouders aan het water, wanneer we dichterbij gaan zien we dat ze krabben (?!) vangen. Wij hadden dit nog nooit gezien of van gehoord, geen idee of dit typisch wat is voor de streek maar zo leuk om te zien!

Eindelijk kunnen we het huisje in, we maken er een rustige avond van en pakken alles uit.??? ? : ???????????? ???? ???????.

Bij het inchecken krijg je vouchers die je voor diverse activiteiten kan gebruiken. Wij gebruikten de onze voor het huren van 3 fietsen. Mijn papa had zelf al 2 mountainbikes meegebracht en ik nam nog een fiets met fietskar voor mij en Menno. Het is 10km fietsen naar het dorpje Ouddorp, centerparcs behoort tot Ouddorp maar ligt toch nog eventjes van het dorpje zelf. Zware fietstocht met al die heuvels maar zo een mooi uitzicht om te fietsen. Langs beide kanten konden we het water zien, de surfers, spelende kinderen, wandelaars,... Genieten dus.

Aangekomen in Ouddorp was Menno in slaap gevallen in de fietskar, wij konden ondertussen lekker iets eten en wanneer hij wakker werd zijn we langs de winkels gegaan. Wat een geluk, er was net een marktje die dag. Even over de markt en wat plaatselijke winkeltjes bezoeken en dan weer richting het huisje.

Tιρ: ᥱr ιs ᥱᥱᥒ Hᥱmᥲ oᥙtᥣᥱt ᥕᥲᥲr jᥱ ᥣᥱᥙkᥱ kooρjᥱs kᥲᥒ sᥴorᥱᥒ!

Op de terugweg zijn we ook eventjes aan het strand gestopt zodat Menno lekker kon spelen met zijn schepjes en emmertje. En niet te vergeten: schelpjes rapen voor zijn moeke ???? ?: ???? ?? ?? ???????!

Natuurlijk is centerparcs geen centerparcs zonder een zwembad dus tijd voor te gaan verkennen. Ik had thuis al gelezen dat ze pas het kinderbad vernieuwd hadden dus was heel benieuwd naar het resultaat. Er is echt voor alle leeftijden wat te beleven. Je kan er babyzwemmen, er is een lazy river, turbo tunnel, glijbanen, wildwaterbanen, buitenzwembad, babybadje,... Noem maar op! Menno heeft zich alvast geamuseerd, net zoals de papa ?

‘s avonds na het eten gingen we naar de show van Orry en zijn vrienden. Ik heb Menno nog nooit zo aandachtig zien kijken! Ondertussen konden de mannen spelletjes spelen in de game hal.??? ?: ???????????.

Naast centerparcs ligt de surfclub Brouwersdam. Ik was hier heeeeel vroeger al eens geweest en verschoot echt toen ik hier terug kwam! De club is helemaal vernieuwd, je kan er lekker eten of gezellig iets drinken terwijl je naar de surfers kijkt. Er is een buitenspeeltuin voor de kids en je vind er een leuk surfwinkeltje! Echt een aanrader om hier eens te komen.

‘S middags zijn we naar het strand gegaan en hebben we heeeeerlijk geluncht bij strandpaviljoen ‘Brouw’. Dit paviljoen ligt halverwege de dam ter hoogt van Port Zélande, een klein kwartiertje stappen van centerparcs zelf. Je kan er gezellig wat drinken terwijl je de kids in de gaten kan houden op het strand en er staat een leuk speeltuig in het zand.

Tιρ: bᥱstᥱᥣ zᥱkᥱr dᥱ tᥲρᥲsρᥣᥲᥒk voor 2 ρᥱrsoᥒᥱᥒ!

Wij hebben hem besteld samen met extra nacho’s en pakje friet voor 6 volwassenen en hadden echt heerlijk gegeten!

‘s avonds ben ik samen met mijn mama en zus mee gaan doen met de bingo terwijl de mannen op Menno letten. Het leuke aan deze bingo is dat je echt leuke prijzen kan winnen én ze zoeken deelnemers uit het publiek om te helpen waarmee je ook eens een prijs of voorsprong kan winnen! De hoofdprijs is een waardebon voor bij centerparcs te gebruiken op je volgende verblijf dus super leuk meegenomen moest je deze winnen! Jammer genoeg hadden wij niks gewonnen maar o wat hebben we gelachen!??? ?: ???? ?? ???? ???? ?? ????

Om onze vakantie af te sluiten zijn we gaan ontbijten bij Evergreenz. Dit is een all you can eat concept van centerparcs. Voor slechts 9,99 euro kan je onbeperkt ontbijten met alles erop en eraan!

Omdat we voor 10h het huisje uit moesten hadden we voor het ontbijt al alles ingepakt. We hebben de vakantie afgesloten door te stoppen in Middelburg. Van daaruit was het nog een klein anderhalf uur naar huis rijden.

Mijn ouders zijn al eens in Middelburg geweest dus dit was wel een voordeel om te weten waar te parkeren en dergelijke. Middelburg ligt in Zeeland en is dus omringd met water. Je vind er bekende winkels maar ook plaatselijke boutiques. En net toen we er waren was het kermis, natuurlijk ? We hebben de dag afgesloten met fish & chips en dan richting huis vertrokken!

Voor ons was het een geslaagde vakantie, het werkleven kan weer beginnen ??‍♀️


ℙ?: ?? ???? ????????? ??? ?? ??? ?????????? ?????? ???? ℙ??? ℤ ?́????? ??? ???? ????’? ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je