Snap
  • Kind
  • basisschool
  • inschrijven
  • basisonderwijs
  • wachtlijst

Op tijd inschrijven voor de basisschool!

Dat is dus géén grapje.
6 jaar geleden

Wij hadden onze dochter ingeschreven bij een school waar we erg over te spreken waren, en dochter vond het ook OK. Maar toen hoorden we verhalen dat het arrogantie gehalte erg hoog was daar en dat gaf ons de doorslag om toch met 3 en half jaar nog eens rond te kijken. Bij 1 school was dochter meer dan OK en wilde niet meer naar huis. De insteek en les manieren bevielen ons, de recensies waren goed en ja we waren welkom. Ze maakten gewoon een extra kleuterklas voor de nieuwkomers! Dat kan natuurlijk niet overal, maar onze school deed dat wel. Ze hebben nu 4 kleuterklassen en 1 instroom klas voor de kleutertjes die tegen het eind van het schooljaar 4 zijn geworden. Ideaal! Onze twee zoontjes zijn ook al ingeschreven, makkie want we komen er iedere dag, en komen waarschijnlijk beide in de instroom volgend jaar en over 3 jaar.

6 jaar geleden

Onze zoon hebben we voor zijn 2e verjaardag ingeschreven (vrije school in Rotterdam). Je zou zeggen ruim op tijd! Maar kregen te horen dat hij nog niet geplaatst kon worden omdat hij nog 2 kindjes voor hem had staan op de wachtlijst. Daarna verder gaan 'shoppen' bij andere scholen. Bij de ene was gelijk plek, andere scholen hanteren een loting per maand. Uiteindelijk gelukkig vorige maand gebeld dat hij geplaatst is bij de vrije school. Maar zo zie je maar je kan er niet vroeg genoeg bij zijn..

6 jaar geleden

Bij de basisschool naar keuze te horen gekregen dat het niet echt haast heeft, maar wel alvast ingeschreven. Hij wordt over een paar weken 3 en we zijn dus ruim op tijd. Er zitten drie scholen naast elkaar. Onze school heeft al tijdje dalend aantal kinderen, maar wel beste uitstroomresultaten. Ook geven ze les op fijne manier, als je kind ergens goed in is, kan deze instromen in hogere klas/niveau of ergens iets minder goed in dan meedoen op lager niveau. Zoals scholensysteem in Scandinavië volgens mij. De school ernaast groeit, maar we vonden de directrice (die ons een rondleiding gaf) een beetje arrogant. De derde school was wat gemoedelijk en beetje drukke/rommelige klassen. Ik denk dat deze uitstroomresultaten een resultaat zijn van te veel prikkels in deze school.

6 jaar geleden

Onze school zit momenteel ook "vol". Nieuwe aanmelding worden alleen nog voor volgend schooljaar aangenomen en vol is dan ook weer vol en ze zijn alweer een heel eind.. De school wil niet groter groeien dan 3 kleuterklassen en dat vinden wij prima. Maar inderdaad schrijf je kind op tijd in als je weet welke school je gaat kiezen. Mijn beide kids zitten er overigens allebei op.