{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op paddenstoelen- en kabouterjacht!

Hoe kinderen het herfstseizoen beleven

Afbeelding blog 'Op paddenstoelen- en kabouterjacht!'

Herfst. De tijd van veel regen, gure storm en rondvliegende bladeren is weer aangebroken. Voor veel volwassenen soms een bron van ergernis maar voor kinderen biedt het weer volop kansen om heerlijk creatief bezig te zijn. Kastanjes, eikeltjes, beukennootjes en bladeren worden zorgvuldig in een tas of jaszak verzameld, waaruit later de prachtigste kunstwerkjes ontstaan. Deze kunstwerkjes worden vervolgens vol trots op school aan de juffrouw gepresenteerd of thuis op een mooie plek op het raam opgehangen.

Uiteraard mag in dit seizoen een heuse herfstwandeling in het bos niet ontbreken. Stevige laarsjes of stoere hoge schoenen zijn een absolute must om de zachte bospaden te kunnen bewandelen, zodat er flink doorgestapt kan worden en er geen kans is op: “ mama, er zit een steentje in mijn schoen”.
In het bos is er werkelijk van alles te bewonderen: vele paddenstoelen zoals elfenbankjes, eekhorentjesbrood en ook de “rood-met- witte stippen” vliegenzwam wordt regelmatig gespot. Hier en daar wordt zelfs nog een verdwaalde braam aangetroffen. Na een wandeling van ruim twee uur wordt het dan uiteindelijk toch tijd om naar huis te gaan om even uit te rusten onder het genot van een bekertje warme chocolademelk.

Helaas hebben de kabouters zich nog niet laten zien aan ons; maar de aanhouder wint! Volgende week gaan we weer…;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je