{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op naar, jawel…… Sinterklaas!

Hoe gaan jullie om met de schoencadeautjes voor Sinterklaas? Vieren jullie wel Sinterklaas of laat je dat aan de school over? Lees meer!

Afbeelding blog 'Op naar, jawel…… Sinterklaas!' Achtergrond blur afbeelding
Het is nog maar half september en de pepernoten, kruidnoten etc. liggen alweer volop in de winkel. Zelf zijn we nog bezig om onze digitale foto’s van de zomervakantie in het digitale fotoalbum te plaatsen… of zijn we stiekem toch alvast aan het loeren naar al die leuke, schattige, stoere schoencadeautjes voor de Sinterklaas? Schoencadeautjes Onze kinderen zijn er (helaas) het hele jaar over aan het praten. ‘Wat vraag jij voor Sinterklaas?’ ‘Een Cars vrachtwagen, die groene’. ‘Oh, saai, ik kies een Barbie met wel 100 verschillende barbie jurkjes’.  ‘Iew, da’s pas saai, echt voor meisjes.’ De volgende dag is de keuze weer heel verschillend. Evenals de reactie naar elkaar toe. Maar ze weten het zeker: ‘Ze zijn lief geweest en krijgen een cadeautje, het liefst meer natuurlijk….’ Sint en de crisis ‘Je mag best een iets kleiner cadeautje uitzoeken hoor’ hoor ik een mama op het schoolplein zeggen. ‘Waarom?’ ‘Nou, de portemonnee van de Sint zit niet zo vol meer. Het is crisis in Spanje en daarom kan de Sint niet meer van die grote cadeaus kopen, anders hebben andere kindjes niets meer.’ ‘Mmmm, wat is crisis, mam?’ ‘Dat je niet zoveel centjes meer hebt en dat je moet kiezen of een klein cadeautje of alleen een chocoladeletter.’ ‘Zucht, ik vind die crisis maar niets, kiezen…..ik wil het gewoon allebei.’ Ik vond het wel een goede opmerking van die moeder. Je moet ook keuzes maken en dat mag je kinderen best al jong leren. Het hoeven niet altijd grote of dure cadeaus te zijn. En anders vragen ze geld aan de Sint en sparen er op die manier voor. Toch blijft het altijd leuk, die Sinterklaas, en vooral hoe de kinderen er druk mee zijn en aan het dubben zijn wat ze dan wel kunnen kiezen voor een iets minder budget.

Wat doen jullie met Sinterklaas?

Hoe gaan jullie om met de schoencadeautjes voor Sinterklaas? Vieren jullie wel Sinterklaas of laat je dat aan de school over? Heb je een budget per schoencadeautje of ben je met Sinterklaas niet zo streng? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.    

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je