Snap
  • Kind

Op het potje! 2 jaar.

Op het potje! 2 jaar. | Mamaplaats

Hallo dames,

Mijn meisje is nu 2 jaar en 3 maanden oud. Ik heb geprobeerd haar luier eens af te laten. Dit gaat eigenlijk altijd goed. Ze heeft 2x op het potje geplast maar schrikt er nu nog teveel van. Wij zijn natuurlijk super trots op haar en geven dan ook een stickertje. Dat is wat ze zelf ook leuk vindt.  We zetten haar regelmatig op het potje (het is ook 2x mis gegaan maar dat is geen ramp) maar er komt vrij weinig uit. Er is namelijk één probleem. Ze slaapt nog in de middag! Dit betekent dat ze weet dat als ze in de middag het bedje in gaat weer een luiertje om krijgt en deze dus helemaal vol plast. Zodra ik haar tegen het eind van de middag uit bed ga halen is de hele luier vol. Ze "spaart" het dus eigenlijk op.

Wat kan ik hier aan doen? Ze slaapt nog in haar (grote) ledikant en dit gaat prima. Ze is ook nog vrij jong dus ik zet er niet bepaald druk achter. In het potje is goed en fijn. In de broek is ook niet erg. Maar eigenlijk gaat het prima. Ik kan ook met haar de deur uit. Maar ze geeft dus niet aan wanneer ze plassen moet en houdt het op.

Ze zegt wel: "op het potje plassen". Ik zet haar erop, maar dan komt niets. Ze is misschien nog wat angstig? Hoelang gaat hier normaal overheen? Ben al zeker 2 weken bezig als niet langer is. Als dit nog weken duurt is dat niet erg. Maar ik vroeg het mij af. Iemand ervaring?

10 jaar geleden

Oh, vergeten te zeggen, mijn zoontje is 2 jaar en 2 maanden

10 jaar geleden

Hallo, Ik ben nu bezig met het zindelijk maken van mijn zoontje, met behulp van het boekje 'zindelijk maken is kinderspel'. Hij gaat al een poos op meerdere keren per dag op het potje en doet dan ook bijna altijd een plasje en een poepje. Nu ben ik vandaag begonnen met de stap om de luier uit te laten, omdat ik nu veel vrij ben (verlof). Nu heb ik ontdekt dat mijn zoon, na het plassen, vaak een kwartier later nog een klein plasje doet. Hij plast dus niet helemaal uit lijkt me. Komt dit vaker voor en gaat dit over als hij doorkrijgt dat hij echt alleen op het potje kan plassen?

10 jaar geleden

ja droge luier hier dus totaal niet. Ze plast en poept hem juist nu helemaal vol omdat ze dan niet op het potje of de wc hoeft. Dus dat gaat hier al niet op. Voorheen had ze wel minder in de luier omdat ze dan overdag ook plaste in de luier. Tja.. We proberen het zo goed mogelijk te doen..

10 jaar geleden

Ja helaas weet ik niet, het heeft ook nadelen natuurlijk. Als we ergens zijn kan het vervelend zijn als er geen toilet in de buurt is. Met een meisje net wat onhandiger als een jongen. die plassen bijna overal ;). verder heb ik het nu inzichtelijk gemaakt op het toilet met een groot stuk papier en stickertjes. Misschien helpt het jouw meisje ook. Koop ook eens een boekje. Vind ons meisje reuze interessant. Ze wil altijd het boekje lezen waar het jongetje op het potje gaat!