{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met SpongeBob boxershort op het kinderdagverblijf!

Op het kinderdagverblijf en bij zijn oma’s (die passen allebei één dag in de week op) had hij tot vorige week een luier aan.. Lees meer

Afbeelding blog 'Met SpongeBob boxershort op het kinderdagverblijf!'
Sanne Buenen – Juli 2012: Omdat ik zo enthousiast ben over Joyn DayCare heb ik de organisatie benaderd. Zij zijn op hun beurt erg te spreken over mijn blogs en hebben gevraagd of ik wekelijks mijn ervaringen over het kinderdagverblijf wil delen. Dus vanaf begin augustus zijn mijn blogs te lezen op jdcouders.wordpress.com!

Het kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf waar Ilay twee dagen in de week naartoe gaat is nog niet bekend met Joyn DayCare. Dus ik heb de clustermanager geïnformeerd over de mogelijkheden. Zij is enorm enthousiast, maar helaas kan alleen het bestuur besluiten om met Joyn DayCare te gaan werken. Duimen dat ze ervoor gaan, want de ouderapp zou mij goed van pas komen. Neem nou vorige week, toen kon ik de app goed gebruiken. Ilay ging namelijk voor het eerst zonder luier naar het kinderdagverblijf. Thuis zijn we al een tijdje bezig met ‘zindelijkheidstraining’ (vervelend woord vind ik dat: alsof het om een puppy gaat) en gaat het prima. Maar op het kinderdagverblijf hadden we nog niet geoefend.. ‘Ilay glote jongen!’ Ilay is enorm trots op zijn nieuwe ondergoed van Cars, SpongeBob en Koekiemonster. Het liefst loopt hij de hele dag alleen in zijn boxershort rond zodat iedereen deze kan zien. Hij doet er ook alles aan om zijn stoere ondergoed schoon te houden. “Ilay moet naar de tc, snel, snel!”, roept hij vaak lichtelijk in paniek terwijl hij richting het toilet stuift. Wanneer hij net iets te laat is en een van zijn geliefde boxershorts heeft vervuild, probeert hij me er altijd van te overtuigen dat het wel mee valt. “Is niet nat, Ilay kan aanhouden”, zegt hij stellig. Als ik dan toch zijn vieze broekje uittrek volgt een hoop gemopper. Maar uiteindelijk is hij weer dolgelukkig wanneer ik met een schone, zo mogelijk nog stoerdere, boxershort aankom. Op het kinderdagverblijf en bij zijn oma’s (mijn moeder en schoonmoeder passen allebei één dag in de week op) had hij tot vorige week altijd een luier aan. Toen ik hem een luier aan wilde doen voordat ik hem naar het kinderdagverblijf bracht, zei hij verontwaardigd: “Nee joh geen luier, Ilay glote jongen!” En dus mocht hij zonder luier, met zijn knalgele SpongeBob boxershort aan, naar het kinderdagverblijf. De hele dag heb ik mezelf afgevraagd of hij nog droog was. Ik dacht dat hij zo in zijn spel met de andere kinderen op zou gaan, dat hij zou vergeten naar het toilet te gaan. Een beetje meer vertrouwen was op zijn plek geweest, want het is super goed gegaan! De luiers zijn nog niet helemaal de deur uit, tijdens zijn middagdutje en ’s nachts heeft hij ze nog wel nodig. Maar jeetje, wat zijn wij trotse ouders

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je