{{ message.message }}
{{ button.text }}

oohohoo, mijn dochter is een HEBBERD:-)

na deze opmerking wist ik even niet meer wat ik moest zeggen...

Afbeelding blog 'oohohoo, mijn dochter is een HEBBERD:-)' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter van 5 jaar is dol op feestjes. Ze maakt er geen geheim van waarom: dan krijgt ze kadootjes. Ze verheugde zich op de geboorte van haar broertje dit jaar. Jajaja, een nieuw leven, allemaal leuk en aardig. Het allerbelangrijkste: in een vlaag van idioterie (zwanger...) had ik toegezegd dat als haar broertje van de kraamvisite een kadootje zou krijgen, zij het zou mogen lenen totdat hij oud genoeg was om ermee te spelen. Nou, wat werd iedereen hartelijk ontvangen.

Ze is in oktober jarig geweest en heeft toen ALLES gekregen wat haar hartje begeerd. Strategisch had ze zelf aan iedereen doorgegeven wat ze wilde hebben. Herhaaldelijk, ook tot groot vermaak van mijn familie. ('wat wilde je nou ook alweer hebben?' "Nou tante I., ik wil heel graag dat en dat boek -heel slim want mijn zusje houdt van wat artistiekerige dingen- , en als het mag wil ik ook nog heeeeeeeel graag zoiets dat je vorig jaar meenam, dat was mijn leukste kado! Maar ik vind het boek ook al zo leuk hoor" smelt smelt) Mijn meisje is niet achterlijk namelijk. Ze is erg leuk om iets aan te geven want ze is overal zielsgelukkig mee. Verder heeft ze overzichtelijke wensen. Het allerblijst was ze met een nepcameraatje van de buren.

Maar....niet lang daarna kwamen de speelgoedboeken. SINTERKLAAS!!! Mevrouwtje ontploft zo ongeveer van hebberigheid. De hele dag praat ze het liefst over wat ze wil hebben. Ik kap dat af maar het is sterker dan haarzelf. Jubelend van geluk wijst ze aan wat ze allemaal wil hebben. Het leuke maar ook gevaarlijke is, dat zij zoveel lieve mensen om zich heen heeft dat ze dat ook allemaal gaat krijgen. Plus dat ze inderdaad een superlief kind is, dus Sint MOET haar wel alles geven wat haar hartje begeerd in haar logica. Tot dusver heeft ze nog niet door dat er ook nog zoiets als Kerst is en opa en oma zijn altijd erg geïnteresseerd in eventuele teleurstellinkjes met de Sint, dan kunnen zij mooi de blits maken........Wij hebben dan de zolder vol staan en hebben het hele jaar 'nieuw' speelgoed, soms vinden we zelfs wat dat we waren vergeten * ohhhh wat erg dit eigenlijk* ....

In mijn wanhoop mompelde ik iets over dat Zwarte Piet dat maar niet moet horen, en zing ik maar heel vaak ala K3 in Bengeltjes: ohohoooo! Lucy is een hebberd!

Haar antwoord: jaaaaaa ik ben een hebberd maar mamma, ik krijg ook altijd alles, want ik ben voor de rest heel lief! En ik praat er nu veel over want als de stoomboot is gekomen, dan kan het niet meer. Piet mag niet weten wat voor hebberd ik ben!

Ik heb maar even in de keuken heel hard gelachen, maar een weerwoord had ik even niet :-) :-) :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je