{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oogcontrole oogarts van onze zoon

Na 3 maanden wachten, konden we terecht bij de oogarts omdat het cb zei dat zijn oog soms naar binnen trok.

Afbeelding blog 'Oogcontrole oogarts van onze zoon' Achtergrond blur afbeelding

Zoonlief had al sinds hij 1,5 was dat zijn oog soms wat naar binnen leek te trekkwn. We zagen het niet altijd, maar op sommige foto's en momenten zag je het wel. Dus we werden doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Nu moet ik meteen melden dat de eerste afspraak eigenlijk al een maand eerder was, maar zoals het altijd alleen kan gaan met kinderen: een week van te voren liep meneer dubbele oogontsteking op. Zal je altijd zien. En aangezien dit besmettelijk is en ook nog eens wel 2 weken kon duren, die afspraak maar verzet. 


Afgelopen donderdag konden we terecht. Mijn man kon geen vrij krijgen van werk, dus ging oma(ik heb geen rijbewijs) met mij en de kleine man mee en de andere oma bleef bij onze dochter thuis. Eerst een ziekenhuispas laten maken, want die had hij nog niet van dit ziekenhuis. Hij is namelijk in een ander ziekenhuis geboren en daar destijds ook voor zijn heupjes geweest. 


Ik was best zenuwachtig. Was heel benieuwd hoe ze zo iets doen bij kinderen van deze leeftijd. Onze zoon wil namelijk nog altijd niet praten, dus op een kaart dingen aanwijzen en moeten zeggen wat het is, zou niet werken. En probeer een peuter van 2,5 die geen seconde rust in zijn kont heeft, maar eens door een apparaat te laten kijken. 

Maar het ging eigenlijk best goed. Ja hij had uiteraard geen zin om stil te zitten en elke vraag werd met een resolute nee beantwoord, maar met poppetjes w(of eigenlijk hielp maar 1 poppetje die leek op een van de hondjes in paw patrol) en op schoot kreeg de vrouw wel het één en ander voor elkaar. Ik kan alleen maar bewondering hebben dat ze zo snel kunnen kijken. Na de eerste keer kijken, moest er spul in de ogen van de kleine man die zijn pupillen zou verwijden. Bij oma in de houdgreep snel een druppel in beide ogen en toen ene half uur(!) De kleine man bezig houden in het ziekenhuis voordat ze nog een keer wilde kijken. 

Je snapt uiteraard dat er weglopen geen probleem was, maar terug wilde hij niet weer. Hij zou wel denken. Daaaggg. Uiteindelijk hielp een rolstoel om hem weer terug te krijgen. We zijn een aantal keer heen en weer gelopen en hebben rond gekeken in het ziekenhuis waar ik ook van dochterlief ben bevallen. Hij kreeg langzaam aan wel last van de ogen. Bleef erin wrijven. Uiteindelijk dus met een rolstoel weer terug, waar we al snel weer aan de beurt waren. Uiteraard had hij nu helemaal geen zin meer. Hij had last van zijn ogen, was moe van al dat gesjouw en al dat gedoe in  het ziekenhuis. Ook ik was moe maar dat had een oorzaak, maar daarover later meer.

Nadat ze weer had gekeken, zei ze al vrij snel dat de neus bij kleine kinderen nog breed was en dat het daardoor kon lijken alsof zijn oog naar de neus toe trok. Ze had zo geen aanwijzingen dat het een andere oorzaak had. Dus eigenlijk was er niks aan de hand. Toch moest ook nog even de oogarts kijken voor de binnenkant van het oog. Dit zou hele snel gaan, maar we moesten dus nog even weer plaats nemen in de wachtkamer. 

Dus weer de wachtkamer in. Zoonlief had het nu helemaal gehad. Zijn zicht was wazig, het irriteerde, hij was moe enz. Hij wilde er vandoor rennen. Ik heb hem uiteindelijk, tot zijn grootste lol, aan de benen teruggetrokken over de vloer wat veel lachende mensen opleverde en een zoon met de slappe lach, zo'n lol had hij erin. Maar even een filmpje opgezet tot we aan de beurt waren bij de arts. Hij kon even bijkomen. We waren snel aan de beurt en al snel waren we ook bij de arts aan de beurt. Even bij mama op schoot en 2 minuten later stonden we al weer buiten de onderzoekskamer. 


Er was niks bijzonders te zien. Over een half jaar wilde ze de kleine man nog wel even zien om te zien of er iets was veranderd, maar voor zover ze nu konden oordelen, was er gelukkig niks aan de hand. 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je