{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze zoon eet niet zoals ik dat graag gezien had...

Onze zoon is bijna anderhalf maar krijgt van mij geen hard eten zoals bijv wortelen (rauw) en appels.

Afbeelding blog 'Onze zoon eet niet zoals ik dat graag gezien had...' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben een megatrotse moeder van een jongenman van bijna anderhalf jaar. Kwa ontwikkeling doet hij het goed, fijne motoriek onder controle, heeft praatjes, driftbuien, lachbuien en rent er op los. De hele dag door kan hij lekker spelen en zichzelf bezig houden.

Maar als het op het eten aankomt ben ik eigenlijk wel erg angstig. Nog geen jaar terug was ik voorstander van de raply methode, maar daar ben ik heel snel mee gestopt omdat onze zoon letterlijk aan het stikken was! Ik heb nog nooit zon doodsangsten uitgestaan. Vanaf dat moment ben ik heel erg terughoudend wat het eten betreft. Hij eet goed en heeft totaal geen stop knop, eten tot hij niet meer kan weet hij niet. Gelukkig wij wel :) maar tot heden heeft hij nooit een rauwe wortel gegeten of peer of andere harde dingen van groente of fruit.

Ik weet nog zelfs dat hij bij een goede vriendin een koekje kreeg en toen was hij al 11 maanden en dat ik echt gewoon zat te huilen op de bank bij haar met mijn zoon op schoot. Dat stukje macht wat ik los moet laten maar hem niet toevertrouw! Sindsdien heeft hij wel vaker een koekje gegeten en sinds dien krijgt hij ook boterham, welke ik vanaf 13 maanden gewoon in 4 stukken snij zodat hij zelf de happen kan bepalen. Ik merk dat hij grote stukken nog afslikt, ik zie hem wel kauwen maar zodra hij merkt dat het week is slikt hij het al door. Dit zie ik aan zijn gezicht...

Ik schrijf dit omdat ik hoop dat er meerdere moeders zijn die dit soort situaties hebben meegemaakt en mij kunnen geruststellen. Zoals ik hierboven al schreef dit is voor mij onmacht en ik moet het toch echt een keer los laten maar ik kan het nu nog niet.... Durf het niet hoe hard ik ook mijn best doe :(

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je