{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze zondagochtend 31 juli.

Zondagochtend, tijd om samen iets te bakken. Vandaag kwarktaart, jammie!!

Afbeelding blog 'Onze zondagochtend 31 juli.'

Zondagochtend 31 juli, de klok is nog niet eens in de buurt van de 7 maar wij zijn weer wakker. Uitslapen staat niet in ons woordenboek. Vandaag hoef ik niet te werken en kunnen we heerlijk heel de dag in onze pyjama lopen.

Bakken.

Heerlijk vinden Peuter en ik het om dingen te bakken. Proberen dit zeker 1 keer per maand te doen. Niets bijzonders maar gewoon dingetjes zoals cupcakes of een simpele maar lekkere taart. De ene keer maken we iets uit een kant en klaar pak en de andere keer maken we alles zelf vanaf stap 1. We kopen nooit een taart in de winkel maar maken er zelf eentje.

Wat bakken we vandaag?

Nou ja eigenlijk bakken we vandaag niet echt maar we maken een kwarktaart. Eentje met een aardbeiensmaak met verse aardbeien erop. Ik heb al heel lang geen kwarktaart meet gemaakt. Dit pak stond nog in de kast en Peuter mocht kiezen wat we gingen maken vandaag. Peuter is gek op aardbeien en zodra Peuter de aardbeien op de voorkant van het pak zag staan was de keuze snel gemaakt.

Daar gaan we!

Peuter klimt alvast op het trapje van de IKEA wat we in de keuken hebben staan en begint al enthousiast te roepen: mama, mag ik alvast beginnen? Nog even wachten schatje, mama moet even wat pakken en dan kunnen we beginnen. Iemand kan blijkbaar niet wachten om te beginnen want zodra ik terug in de keuken ben heeft Peuter het pak met de mix alvast geopend.

Peuter heeft zelf alles mogen doen met een beetje hulp van mij. Zelf alles erin gedaan en zelf gemixt. Alleen de boter smelten heb ik gedaan aangezien dat heet is en dat vind ik te gevaarlijk voor een peuter.

Alles is gemixt en het kon zo in de taartvorm worden gegoten. Peuter vond dit zo'n leuk gezicht en zou dit heel de dag door kunnen doen.  Nadat we de taartvorm gevuld hadden kon die de koelkast in en toen moesten we wachten.

Het resultaat.

De taartvorm die we hebben bleek eigenlijk te klein te zijn voor deze taart waardoor de taart hoger uitviel dan de bedoeling was maar dat vinden wij helemaal niet erg!

Nadat we de taart uit de koelkast hebben gehaald hebben we er lekker verse aardbeien op gedaan.

Peuter en ik vinden de aardbeien kwarktaart heel mooi zijn geworden (ook al zit er een scheur bovenop de taart)! We hebben uiteraard ook al een stukje op en het was heerlijk! Komende dagen kunnen we ook nog een stukje taart nemen aangezien het een best grote taart is, ook dit vinden wij helemaal niet erg hihi.

Tot het volgende blog!

XX

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je