{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze reis die nog geen einde kent..

Inmiddels weten we al bijna twee jaar dat Finn coeliakie heeft, hier is goed mee te leven, al loop je elke dag tegen opstakels aan...

Afbeelding blog 'Onze reis die nog geen einde kent..' Achtergrond blur afbeelding

April 2016, inmiddels weten we al ruim een jaar wat er met Finn aan de hand is. Hij ontwikkeld zichzelf goed, Gelukkig! Toch blijven we tegen een probleem aanlopen. Zijn grote boodschap....

Mei 2016, Vanuit het Sophia kinderziekenhuis krijgen we goed bericht. Finn zijn bloedwaardes zijn keurig en hij zal dan ook verder behandeld worden in een "gewoon" ziekenhuis. Finn is gezond genoeg om dit te kunnen gaan realiseren. Spannend maar ook fijn om los gelaten te worden. De overplaatsing wordt geregeld, Finn gaat zijn vervolg traject volgen in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Hier zijn ze gespecialiseerd in coeliakie.  Voor zijn ontlasting wordt hij overgedragen aan het maasstad ziekenhuis. Een nieuw traject volgt, fysiotherapie, orthopedagoog(verschrikkelijke vrouw, bedacht allerlei vreemde opdrachten die ik moest doen, ik wil veel en ga ervoor maar finn aan zijn eigen ontlasting laten voelen gaat me te ver!! Hij moest ervaren volgens haar dat het vies was, nou dat weet hij wel...)

Weer verleg ik mijn grenzen, en gaan we verder in onze zoektocht. Ik ben inmiddels ten einde raad, en krijg van de huisarts te horen dat Finn door alles wat hik heeft mee gemaakt een trauma heeft. Waarom? Mijn lieve kleine man.... we krijgen hulp van een psycholoog maar het zit zo diep bij Finn dat ze ons ook niet verder kan helpen. Ze verwijst ons door naar een kindercoach die bij ons thuis komt om dit traject in te gaan. 

Oktober 2016, Inmiddels zijn we hier alweer een aantal weken mee bezig, soms lijkt het of er een doorbraak komt. Helaas nog niet met het gewenste resultaat. We moeten verder en proberen hoop te houden...

Ik merk dat nu we inmiddels ruim 3 jaar verder zijn ik moe ben van "onze strijd" en slecht tegen reacties van de buitenwereld kan. Als je me 3 jaar geleden had verteld dat dit zon grote impact op je zou hebben, had ik dat niet verwacht.

Inmiddels gaat Finn naar school hij doet het goed, maar het loslaten is moeilijk. Straks is de sint weer in het land een spannende periode met hier en daar een traan. Maar we proberen te genieten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je