{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze kleuter is moe

Onze kleuter is moe, heeel erg moe. En als onze kleuter moe is dan veranderd hij in een opgeleid projectiel.

Afbeelding blog 'Onze kleuter is moe '

Begin juni werd onze oudste zoon 4 jaar.  Wat een mijlpaal zeg.  Aangezien het nog 7 weken was tot aan de zomervakantie mocht hij al starten op school.  Omdat onze kleuter nog heel soms  's middags wilde slapen hebben we ervoor gekozen om alleen de ochtenden maar school te gaan. Dat was en goede keuze. Hij vond het super leuk op school maar hij moest wel enorm wennen. 

Wij zagen onze kleuter met sprongen vooruit gaan. Hij werd iedere ochtend zingend wakker en de eerste vraag die hij iedere dag stelde was :"Mag ik vandaag naar school? " Maar als ik hem ophaalde van school was hij erg moe en hij sliep weer wat vaker 's middags. 

Na de zomervakantie hadden we met de juffen afgesproken dat hij hele dagen zou gaan. Er startte meer 4 jarigen en voor zijn plekje in de groep vonden we dat een erg goed idee. Bovendien kon hij dan ook eens afspreken. En wij vonden ik dat hij aan het ritme gewend moest raken. Ook onze kleuter vond het geweldig. Hoe vaker hij op school kon zijn,  hoe beter! 

Na een paar weken ging het steeds minder goed.  Onze kleuter werd steeds drukker en zijn broertje kreeg het vaak te verduren.

Aan tafel moest hij wel zijn rust nemen maar dan kon hij vaak niet meer goed zelf eten omdat de vermoeidheid dan insloeg. Ook van de juffen kregen we verontrustende dingen te horen. Onze kleuter was en opgeleid projectiel die niet meer goed kon luisteren. Zo zeiden ze het niet hoor.. Maar hier kwam het wel op neer. Wij kregen van steeds meer kanten klachten over onze kleuter. Tjee dat kwam wel binnen hoor... Wat was erg toch aan de hand?  Wat komen wij doen? En dat allemaal in zo'n korte periode. 

Gelukkig hadden mijn man en ik hetzelfde idee.  Onze kleuter is gewoon heel erg moe. In overleg met de juffen houden we hem nu wat vaker 's middags thuis om te slapen. Hij slaapt nu ongeveer 3 a 4 middagen per week. Ook 's avonds zijn we hem nog eerder in bed gaan leggen. (half 7 ipv 7 uur) Het resultaat is verbluffend!! Wat een verschil.  Het gaat weer goed met hem. Hij heeft weer rust in zijn lijf.

Gelukkig hadden wij meteen door dat het vermoeidheid was!  Zo zie je maar wat te weinig slaap met je kan doen. Hoe het nu verder gaat weet ik niet. Voorlopig zal hij nog wel met regelmaat 's middags blijven slapen.  Hopelijk wordt hij daar niet op afgerekend.. Maar als dit te lang doorgaat wil ik eigenlijk wel even langs de huisarts.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je