Snap
  • Kind

Onze kleuter is moe

Onze kleuter is moe, heeel erg moe. En als onze kleuter moe is dan veranderd hij in een opgeleid projectiel.

Begin juni werd onze oudste zoon 4 jaar.  Wat een mijlpaal zeg.  Aangezien het nog 7 weken was tot aan de zomervakantie mocht hij al starten op school.  Omdat onze kleuter nog heel soms  's middags wilde slapen hebben we ervoor gekozen om alleen de ochtenden maar school te gaan. Dat was en goede keuze. Hij vond het super leuk op school maar hij moest wel enorm wennen. 

Wij zagen onze kleuter met sprongen vooruit gaan. Hij werd iedere ochtend zingend wakker en de eerste vraag die hij iedere dag stelde was :"Mag ik vandaag naar school? " Maar als ik hem ophaalde van school was hij erg moe en hij sliep weer wat vaker 's middags. 

Na de zomervakantie hadden we met de juffen afgesproken dat hij hele dagen zou gaan. Er startte meer 4 jarigen en voor zijn plekje in de groep vonden we dat een erg goed idee. Bovendien kon hij dan ook eens afspreken. En wij vonden ik dat hij aan het ritme gewend moest raken. Ook onze kleuter vond het geweldig. Hoe vaker hij op school kon zijn,  hoe beter! 

Na een paar weken ging het steeds minder goed.  Onze kleuter werd steeds drukker en zijn broertje kreeg het vaak te verduren.

Aan tafel moest hij wel zijn rust nemen maar dan kon hij vaak niet meer goed zelf eten omdat de vermoeidheid dan insloeg. Ook van de juffen kregen we verontrustende dingen te horen. Onze kleuter was en opgeleid projectiel die niet meer goed kon luisteren. Zo zeiden ze het niet hoor.. Maar hier kwam het wel op neer. Wij kregen van steeds meer kanten klachten over onze kleuter. Tjee dat kwam wel binnen hoor... Wat was erg toch aan de hand?  Wat komen wij doen? En dat allemaal in zo'n korte periode. 

Gelukkig hadden mijn man en ik hetzelfde idee.  Onze kleuter is gewoon heel erg moe. In overleg met de juffen houden we hem nu wat vaker 's middags thuis om te slapen. Hij slaapt nu ongeveer 3 a 4 middagen per week. Ook 's avonds zijn we hem nog eerder in bed gaan leggen. (half 7 ipv 7 uur) Het resultaat is verbluffend!! Wat een verschil.  Het gaat weer goed met hem. Hij heeft weer rust in zijn lijf.

Gelukkig hadden wij meteen door dat het vermoeidheid was!  Zo zie je maar wat te weinig slaap met je kan doen. Hoe het nu verder gaat weet ik niet. Voorlopig zal hij nog wel met regelmaat 's middags blijven slapen.  Hopelijk wordt hij daar niet op afgerekend.. Maar als dit te lang doorgaat wil ik eigenlijk wel even langs de huisarts.  

8 jaar geleden

Hoi ik lees je blog nu pas, maar denk niet dat je je zorgen hoeft te maken hoor . Onze meid Is half april 4 jaar geworden en heeft eigenlijk hetzelfde... Wij laten haar wel volle dagen naar school gaan, maar ze doet ook nog regelmatig een tuk 's middags. Sowieso op de vrije Woensdag- en vrijdagmiddag, maar op maandag en donderdag vaak ook nog een korte tuk na school als ze wel de middag les heeft gehad. En in het weekend moet ze ook minimaal één middagslaap doen om op te laden voor de komende week. Het ene kind heeft nu eenmaal meer rust nodig om alles te verwerken dan de ander. Ik weet dat mijn dochter echt alles geeft op school en als ik het zo lees is de kans groot dat je zoon dat ook doet... Vergeet niet dat school echt een grote impact heeft op die kleintjes! Zou me dus niet al te druk maken en gewoon je zoontje volgen, je merkt vanzelf wanneer hij het langer gaat volhouden