{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze grote angst ;-)

Grootste angst van iedere ouder!

Afbeelding blog 'Onze grote angst ;-)' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer er een kindje geboren wordt, dan krijg je ze in overvloed; knuffels!
Wellicht ben je van te voren ook al op knuffeljacht geweest, om een leuke knuffel voor je kleine hummel uit te zoeken.

En dan begint het, wat gaat nu eigenlijk de lievelingsknuffel van je kleintje worden?
Echt ik heb het geprobeerd te manipuleren. Knuffels in mijn bed te stoppen of op mijn lichaam te dragen, zodat ze mijn geur zouden aannemen.
Nu moet ik eerlijk zeggen, ik denk niet dat dat ertoe bijgedragen heeft dat ons zoontje, Noah, nu een paar lievelingsknuffels heeft. Maar inmiddels kan hij echt niet meer zonder slapen!

Ik heb al de nodige horrorverhalen gehoord en gelezen over het kwijtraken van de knuffels. Dus wij zijn op zoek gegaan naar vervangers. Wat denk je? Niet meer te krijgen! Gewoon uit de handel gehaald! Waarom doen ze dat? Een lievelingsknuffel wordt niet gekozen door een baby van enkele dagen/weken. In elk geval niet door mijn baby’s. Dus zodra ze oud genoeg zijn om een voorkeur te krijgen, zijn ze niet meer te koop.

Overigens ben ik wel opzoek gegaan naar alternatieve sites, marktplaats, Facebook, knuffelsites. Het enige wat ik zie opduiken zijn handelaren. Die willen er mooi een slaatje uit slaan, aan wanhopige ouders. Het driedubbele vragen voor zo’n knuffel! Echt belachelijk en ik doe er dan ook echt niet aan mee.
Al heb ik ook echt op het randje gezeten om overstag te gaan en zo’n handelaar zijn zin te geven (waar halen zij overigens nog steeds deze knuffels nieuw vandaan?). 

Ons zoontje heeft een ‘reisknuffel’. Speciaal gekregen bij de opdraagdienst, van zijn oom en tante. Met naam en geboortedatum erop. Speciaal voor bij de gastouder, opa en oma of als hij ging logeren. Makkelijk te herkennen als de zijne! Helaas ook die was op een dag echt zoek. Ik was bang dat deze uit de auto was gevallen. Gelukkig bleek later dat hij die knuffel bij de gastouder stiekem uit zijn tas gepakt had en daar onder het speelgoed keukentje verstopt had. 

Zijn andere lievelingsknuffels, die niet meer te koop zijn! Moeten van ons op de bovenverdieping blijven. Gaan wij naar beneden dan moet hij die knuffels, het zijn er twee, in zijn bed opruimen. 
Misschien wel erg streng, maar in elk geval voorkomen wij zo een hoop stress van het kwijtraken van zijn knuffels. Eentje hebben wij gelukkig reserve, deze was nog gewoon te koop.

Maar liever streng en goed slapen met elkaar, dan die stress van het kwijtraken van zijn knuffeltjes.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je