{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze droomvakantie in Antwerpen

Onze droomvakantie is er een ik nooit meer zal vergeten, met Wessel is het namelijk praktisch bijna onmogelijk geworden om op vakantie

Afbeelding blog 'Onze droomvakantie in Antwerpen' Achtergrond blur afbeelding

Onze droomvakantie is tot nu toe onze enige "vakantie" geweest, met Wessel is het namelijk praktisch bijna onmogelijk om op vakantie te kunnen gaan.
Een jaar of drie geleden ben ik samen met onze kleine man naar Antwerpen geweest, Wessel wilde namelijk heel erg graag naar Belgien zoals hij het noemde, via een veilingsite had ik als verrassing een overnachting in het centrum van Antwerpen gewonnen en het leek me prachtig om samen met hem er een paar leuke dagen van te maken en zijn "wens" om naar België te gaan te kunnen vervullen. Hoe een ventje van net vier er überhaupt op kwam weet ik nog steeds niet, maar wat ik wel wist was dat ik dit heel graag met hem wilde delen. Al mijn zorgen over de reis, overnachting en onregelmatigheid heb ik maar even overboord gegooid en mezelf, en Wessel, in het diepe gegooid.

Wessel slaapt s'nachts in een veilige ruimte, een safespace, omdat hij s'nachts meerdere keren erg lang wakker is en hierbij gaat dwalen, hij heeft het Smith Magenis syndroom en dit zorgt voor een omgekeerd dag en nachtritme. Hij maakt gebruik van een buggy omdat hij niet altijd even veel energie heeft, heeft veel baat bij regelmatigheid en voorspelbaarheid om zo zijn driftbuien een beetje in te toomen, heeft moeite met vreemde plaatsen omdat hij ook slecht ziet en hoort en veel bij hem ongefilterd binnen komt. Dit lijkt natuurlijk al een combinatie van ingrediënten waarvan je op voorhand zegt dat dit bijna onmogelijk is om een reisje te maken. Niet dus!

We hebben in twee dagen zoveel lol en plezier gehad samen, hij heeft alle aandacht van Mama kunnen krijgen, we hebben samen genoten van de dierentuin, het station waar levensgrote dino's stonden, de paardentram waar we heel vriendelijk werden geholpen om Wessel en buggy naar binnen te kunnen krijgen, samen een wandeling door de stad gemaakt, samen over de kade en brug hebben gelopen, samen naar een kasteel hebben gekeken, samen genoten van verse wafels met chocola, Belgische patatjes hebben gegeten, ontbijt hebben gehad in een cafeetje en heerlijke Belgische bonbons hebben meegenomen voor papa.

Dat we een lange heen en terug reis hebben gehad (we wonen in het Noorden van het land), wij beide een nacht geen slaap hebben gehad maar heerlijk samen in bed hebben gelegen en bijna de hele nacht hebben gekletst, we doodop waren, er de hele week opvolgend veel boze buien waren doordat alles ongefilterd binnen was gekomen en ook verwerkt moest worden. En Wessel door de onregelmatigheid en slapeloosheid erg moe was, hebben we hier heel lang op geteerd. Het was voor ons meer dan de moeite waard en ondanks dat dit maar twee dagen waren hebben we ervan genoten en was dit echt onze droomreis, maar voornamelijk Wessel zijn droomreis. Helaas is Wessel nu nog gevoeliger geworden voor overprikkeling en is een dagtripje al moeilijk geworden. Dus nog een keer een paar dagen weg lijkt inmiddels heel ver weg, Maar zeg nooit nooit. Hij heeft het er nu bijna vier jaar later nog steeds over en ik heb een verschrikkelijk tevreden en gelukkig mannetje gezien, dus als hij weer een keer graag naar een land toe wil ga ik heel graag weer met mijn kleine man mee!! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je