{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onwenselijke of ongewenste kado´s------grrrrr

Hoe gaan jullie om met familie/vrienden die altijd weer met ongewenste, of onwenselijke kado´s komen aanzetten ?

Afbeelding blog 'Onwenselijke of ongewenste kado´s------grrrrr' Achtergrond blur afbeelding

Iedere verjaardag is het weer raak....en ook iedere sinterklaas...dat onze kinderen kado´s krijgen waar ze of niets aan hebben, of die ze niet leuk vinden, of die ik zelf ongewenst vind.

Vooropgesteld dat je een gegeven paard niet in de bek moet kijken, stoor ik me er wel ontzettend aan. Na iedere verjaardag staan hier verschillende artikelen die of naar de kringloop gaan, of via Marktplaats verkocht moeten worden. Hoe dat zo komt ?

Voor elke kinderverjaardag stuur ik een uitnodiging naar de desbetreffende familie, ze bellen mij vervolgens op om te vragen wat hun lieve nichtje wel voor haar verjaardag wil hebben. Ik zorg er altijd voor dat ik een lijstje kan oplezen met de wensen van de jarige. Vervolgens doen ze daar niets mee en komen aan met kleding of speelgoed die ze zelf ergens goedkoop op de kop konden tikken. Op het gevaar af dat ik erg ondankbaar klink, wordt ik daar echt niet goed van.

Uiteraard moeten onze dochters voor ieder cadeau netjes dankjewel zeggen....en dat doen ze dan ook, maar ik kan aan de snuitjes alweer zien dat het cadeau niet in de smaak valt. Als de visite naar huis is kan ik vervolgens de onbruikbare spullen weer ergens opbergen om ze of weg te geven of te verkopen.

Als ik bijvoorbeeld aangeeft dat dochterlief een boekenbon erg leuk vind omdat ze dan zelf in de boekwinkel een mooi boek kan uitzoeken.....komen ze aan met een boek dat of niet geschikt is, of dat ze zelf nooit gekozen zou hebben...en ga zo maar door. Ik weet niet goed hoe ik daar me om moet gaan, het is schoonfamilie van mij en ze zijn verder heel aardig en ik kan er prima mee overweg zo oppervlakkig...maar om dit probleem nu aan te kaarten. Ze zijn altijd heel gul met kado´s ook tussendoor en na vakanties brengen ze vaak wat voor de meiden mee. Ik ben ergens ook bang dat ik ze voor het hoofd stoot als ik hier een opmerking over maak.

Hoe zouden jullie dit oplossen....en herkennen jullie dit probleem ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je