{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ontsnappen aan de 'pinkness'

Ik heb altijd gezegd, mijn dochters gaan geen roze dragen en kroontjes en tuttebelletjes worden. Ik wil stoere meiden. Maar.....

Afbeelding blog 'Ontsnappen aan de 'pinkness''

ik heb altijd gezegd, mijn dochters gaan geen roze dragen en kroontjes en tuttebelletjes worden.

Ik wil stoere meiden. Maar helaas. Je kunt er niet aan ontsnappen.

Op 2,5 jarige leeftijd besloot mijn oudste samen met haar vriendinnetjes op de opvang dat je alleen mooi bent als je rokjes of jurkjes draagt. Korte tijd heb ik mij ertegen verzet, maar de strijd was onmogelijk. Nu kies ik alle kleren en die trekt ze zonder mokken aan, mits het een rok of jurk is.

Toen kwam langzaam de voorkeur voor roze en paars, roze beker, roze bordje, roze alles!! De winkels zijn hier ook helemaal op ingericht, het is altijd een (duidelijke) jongens versie of een roze meisjes versie! Er was geen ontsnappen aan leek het. Je wilt je kind ook geen paria laten worden.

Op school mogen ze wel eens verkleed komen. Dan m贸茅t het een prinsessenjurk zijn. Als ik dan rondkijk, zijn 谩lle meisjes prinsessen. Mijn dochter spreekt ook altijd met medelijden/afkeuring over kinderen die niet verkleed waren. Tja wat doe je dan?

En toen kwamen de ringetjes, kroontjes en elfenvleugels. Als cadeautjes of als ze een keer iets zelf mocht kiezen als beloning.

De jongste is ook helemaal ge茂nfecteerd. Net 2 en een echt prinsesje op de erwt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je