{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons kleine meisje wordt groot!!

De tijd gaat snel en nu is het bijna zover.....

Afbeelding blog 'Ons kleine meisje wordt groot!!' Achtergrond blur afbeelding

Zijn er alweer bijna 4 jaar voorbij.....

Onze dochter wordt in februari 4 en heeft het er denk ik al ander half jaar over, dat ze naar school toe wil. Heel begrijpelijk als je als klein meisje elke dag je grote broer naar school moet brengen. Maar nu is haar eigen tijd toch echt bijna aangebroken.

De laatste twee weken merk je ook echt wel in haar gedrag dat ze er echt aan toe is.... Ze loopt dingen te zoeken, dingen stuk te maken, kijken hoever haar grens ook alweer ligt, al dat soort dingen. Heel begrijpelijk dat je het op een gegeven moment thuis hebt gezien. Ze is ook al die tijd thuis bij me geweest, nou ja, behalve het eerste jaar dan, toen zat ze op het kinderdagverblijf. Daar weet ze uiteraard niks meer van.

Steeds vaker zegt ze dat ze het zo lang vind duren voordat ze naar school mag, waar ik vorige week de juf een mail heb gestuurd, met de vraag of ze al wat wist, daar het na de kerstvakantie nog maar vijf weken is voor ze jarig is! Ik vind het ook wel handig om haar voor te bereiden en het voor haar reëel te maken, wanneer ze nou echt mag, want straks en een paar weken hebben ook nog geen betekenis.

Toen was het gister in ene zover, we mochten op gesprek komen om de data te bespreken, wanneer ze mag komen oefenen. Spannend dat ze het vind! De juf kent ze en een deel van de kindjes ook, maar nu wordt het echt! Ze is aan de ene kant heel erg blij dat het nu bijna zover is, maar aan de andere kant is ze ook heel erg zenuwachtig....

Zelf ben ik vooral erg benieuwd hoe ze het gaat doen. Ze heeft er al die tijd zoveel van verwacht en uiteraard van meegekregen met haar broer, maar nu ze zelf mag is het toch anders. Nu is het tijd om een kalender voor haar te maken, het is na de kerstvakantie nog maar één week! Het schiet dus eindelijk echt lekker op ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je