Snap
  • Kind
  • #momofmany
  • #grootgezin
  • #zeven

Ons eerste examen kind

Ja! Het zit erop!

Afgelopen week zijn de examens geweest. Onze oudste van 15, was de eerste in rij die deze moest maken.

Spannend! Maar toch ging hij heel relaxed zijn examen periode in.

Wiskunde vind hij vreselijk en bakt hij weinig van, dit is altijd zo geweest.

Extra bijles gedaan nog voor de examens begonnen maar voor dat is het toch wel afwachten. De rest , ging volgens hem wel goed. Engels met twee vingers in zijn neus.

Ik ben heel trots op deze jongen.

Hij heeft het namelijk heus niet altijd zo makkelijk met straks 7 broertjes en zusjes. Het is hier altijd rumoerig. Uitslapen gebeurd heel soms maar 9 van de 10 X staat er een enthousiast broertje ineens aan zijn bed omdat hij zijn grote broer beneden mist.

Hij doet zijn klusjes thuis, sport regelmatig, heeft een leuke bijbaan, geeft geen grote mond, en ‘verkeerde’ vrienden hebben we nog niet hoeven aanschouwen. Ik teken ervoor als ze straks allemaal op deze manier door hun middelbare school periode gaan.

Dat laatste zal ongetwijfeld niet gebeuren. ?

We hebben hem succes gewenst, aangemoedigd, bijlessen besproken.

En ja eigenlijk veel meer kun je niet doen. Nee ik heb niet elke examen dag zijn favoriete eten gekookt of elke ochtend een kadootje voor hem neergelegd ( ja ik hoor dat sommige ouders dat doen inderdaad ? )

Wel krijgt hij als hij geslaagd is zowiezo zijn eerste vakantie van ons.

En dat gun ik hem enorm!

Als ik hem zie , zie ik al een hele jongeman. Eentje met verantwoordelijkheidsgevoel, die hard werkt en weet wat hij wilt, en daar een hoop voor wilt doen. Een lieve jongen maar toch niet zo dat eroverheen gelopen kan worden.

Ik ben zo ontzettend trots op hem en dat hij het voorbeeld is wat onze 7 andere kinderen zien. Hopende dat ze tegen hem opkijken en hun grote broer volgen.

Nu wachten we af tot de uitslag.

Tot het welbekende telefoontje.

Die spannende dag 12 juni.

Onze eerste grote trots!

Verstuurd vanaf mijn iPhone