{{ message.message }}
{{ button.text }}

Online oogtest voor Willemijn

Afbeelding blog 'Online oogtest voor Willemijn' Achtergrond blur afbeelding

Een tijdje geleden heeft Floortje een bril gekregen. Ze klaagde over het zicht in de klas: ze zat achterin en kon niet goed lezen wat op het bord stond. Bij de opticien bleek inderdaad dat ze een (lichte) vorm van bijziendheid heeft en een bril nodig had. Zo gebeurde: ze is inmiddels de trotse eigenaar van een superhip rosékleurig exemplaar ;-).

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar bij ons is zoiets altijd onwijs besmettelijk, haha. Ineens zag Willemijn ook slecht van veraf. Ik heb haar de bril van Floortje laten proberen en die van papa (die licht verziend is, het tegenovergestelde dus) en bij beide kon ze veeeeeel beter zien, zei ze. Dus ik had een vermoeden dat we hier te maken hebben met een gevalletje ‘ik wil ook!’

Maar omdat we geen risico’s wilden nemen, hebben we toch maar een oogmeting gedaan. En het leuke is: die deden we gewoon thuis! De Pearle opticien had ons daar bij de test van Floortje op gewezen en dit leek mij een goede eerste stap. Met de online oogtest van Pearle test je thuis gratis of je ogen nog helemaal gezond zijn of dat ze toe zijn aan een professionele oogmeting bij een oogarts, optometrist of opticien. De online oogmeting stelt dus geen oogafwijkingen vast, maar geeft een indicatie van de ooggezondheid van je kind, zodat je weet of je met hem/haar naar een specialist moet of niet.

Willemijn vond het superinteressant natuurlijk en ging er eens goed voor zitten. Lekker tegen mama aan op de bank, haha.. We waren in een paar minuutjes klaar. Het begon met het goed instellen van de helderheid en grootte van het beeldscherm (dat laatste doe je aan de hand van een bankpasje, heel grappig) en toen konden we los. Ik heb haar wel een beetje moeten helpen met de uitleg van sommige begrippen (zo moest ze aangeven of alle lijnen recht liepen en dat snapte ze niet helemaal) en we hebben even langer stil gestaan bij ‘knuffeltje’ Pearly, want zij vond dit zooo lief ;-). En toen was het al weer klaar! En de uitslag? Check de foto! Het leverde wel een paar traantjes op dat zij nu niet zo’n cool brilletje mag uitzoeken. Arm schaap, haha.. Ik denk dat ik maar even met haar ga shoppen voor een nieuwe zonnebril ;-).

Ook de online oogtest doen? Je vindt hem hier!

Afbeelding blog 'Online oogtest voor Willemijn'
Afbeelding blog 'Online oogtest voor Willemijn'
Afbeelding blog 'Online oogtest voor Willemijn'
Afbeelding blog 'Online oogtest voor Willemijn'

Yessss!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je