{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ongepaste reclames, deze mama is het zat

Deze blog gaat over het uitzenden van ongepaste reclames op tv, YouTube e.d.

Afbeelding blog 'Ongepaste reclames, deze mama is het zat'

Vandaag eens iets heel anders dan jullie van mij gewend zijn. Ik wil namelijk eens even flink mijn beklag doen. Over waar onze kinderen ongevraagd veel te vroeg mee geconfronteerd worden. Ik schets even de situatie.

Zaterdagavond, zeven uur. Wij zitten klaar voor lachen om home videos met onze drie boeven van 3, 5 en 8. Wekelijks terugkerend gezinsdingetje. Altijd leuk.

Maar wat heeft SBS6 nu bedacht? Dat het best ok is om tijdens de reclame om kwart over zeven spotjes uit te zenden van Durex! Ten eerste vind ik dat zij nog helemaal niet hoeven te weten wat condooms zijn, laat staan dat ze daarna de slogan 'love sex Durex' moeten aanhoren. Waarom vindt SBS dat onze kinderen al reclame moeten zien over seks en condooms? Waarom moet ik dankzij die reclame vragen gaan beantwoorden over deze onderwerpen? Ik wil helemáál niet dat mijn achtjarige en vijfjarige vragen wat een condoom is en wat seks is. Daar zijn zij verdorie nog véél te klein voor! Waarom kan er niet nagedacht worden over wat moreel verantwoord is, in plaats van over wat het meeste geld in het laadje brengt?? 

Zo ook op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder metrostation Amsterdam Nieuwmarkt. Je loopt de hal in en het eerste wat je ziet is een halfnaakte vrouw met grote borsten die verleidelijk naar je staart met een reclame voor webcamseks, telefoonseks of gewoon een ordinaire seksdate bij jou in de buurt. Is het gemeente Amsterdam misschien éven ontschoten dat de meeste kinderen vanaf een jaar of zes al kunnen lezen? Hoe kom je erbij om zoiets openbaar op te hangen?? Ik kan er met mijn pet gewoon niet bij. 

En dan hebben we nog YouTube. Een leuke site met leuke filmpjes voor de kids. En die kijken leuke kanalen zoals Dirk Scheele, Ernst en Bobbie, of filmpjes van K3. Maar helaas is het óók volgens YouTube een goed idee om voor de gekozen kinderfilmpjes gewelddadige filmpjes te laten zien ter reclamering van één of andere serie. Heel leuk, maar ook dit lijkt mij ontzettend ongepast! Mijn kleine jongens en zoveel andere kinderen die alleen maar naar wat onschuldige filmpjes willen kijken en dan zien hoe het bloed en de ledematen in de rondte vliegen in een reclamespotje..... hoe kom je erbij. Ik zal wel ouderwets gevonden worden of een bak commentaar over me heen krijgen maar ik moest het gewoon toch even neerzetten.

Het dendert hard achteruit met deze maatschappij. Het moreel is ver te zoeken en ik ben er klaar mee.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je