{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oneindige lockdown

Wanneer je 14 jaar bent en leven je onmogelijk wordt gemaakt.

Afbeelding blog 'Oneindige lockdown' Achtergrond blur afbeelding

Verschrikkelijk toch, zo'n lockdown 😔

Mensen komen de deur niet meer uit en vereenzamen hierdoor. Veel mensen raken hierdoor in een depressie.

Stel je eens voor dat je 14 jaar oud bent en dit je toekomst is. Nooit meer buiten, nooit meer naar school, nooit meer met iemand afspreken. Dit is het leven van Isis.

Je hoofd is te zwaar, je nek kan het niet dragen. Daarom slaap je 16-20 uren op een dag. En hoofd- en nekpijn zijn normale kost voor je. Met mazzel kun je een uurtje per dag in de woonkamer zitten. Als je wakker bent, dan ben je gewoon moe. Dan lig je alsnog op bed of je hangt op de bank.

Het afgelopen jaar ben je 2x bang geweest dat je moeder het niet zou overleven. Je moeder, Chantal, heeft namelijk ook een nekprobleem. Maar door een levensreddende nek fusie in Barcelona, is je moeder gered. Deze operatie werd niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekering. Je hebt samen met je familie en vrienden keihard mee geknokt voor de crowdfunding om je moeder te kunnen redden. Wat behoorlijk wat bloed, zweet en tranen heeft gekost.

Helaas heb jij haar bindweefsel ziekte geërfd. En door 2 nekongelukken in je verleden heb je helaas ook zo'n instabiele nek als zij. Jij zal ook geopereerd moeten worden. De doorstroming in jouw hoofdslagader is zo minimaal, waardoor je situatie echt ernstig is. Normaal wordt er namelijk gewacht tot je 18 jaar zou zijn geworden, voordat je geopereerd zou hoeven worden. 

Je zult zelfs meerdere operaties moeten ondergaan. Bij de eerste is zal er een halovest worden geplaatst, zoals te zien is op de afbeelding. Dan is er voldoende ruimte om de doorstroming in je bloedvaten te meten, middels een nanometrie. Daarna pas volgt het plan voor de nek fusie. Dit is de laatste operatie. 

Zonder deze operaties zal het normale leven voor jou, altijd een lockdown blijven. Gewoon leven, zoals normaal is voor een puber, zal voor jou een droom zijn. Lekker naar buiten, met je hond wandelen of afspreken met vriendinnen. 

Je moeder maakt het goed. Zo goed zelfs, dat hadden de chirurgen niet eens verwacht. En daar ben je blij om, maar het is ook heel confronterend. Want jouw toekomst is onzeker. Je staat op een wachtlijst en het zal nog enkele maanden duren voor je wordt opgeroepen.

De operaties die je nodig zal hebben, zijn erg kostbaar. Van de benodigde €120.000 is er momenteel €10.672 binnen gekomen.

Voorlopig zit je nog in een eindeloze lockdown en alles is onzeker. Zal er genoeg geld binnen komen? Zal dit op tijd komen? Want de operaties zullen een week voor je operatiedatum betaald moeten worden. Ook is momenteel de situatie in Barcelona nog heel onzeker, waardoor de wachtlijsten zelfs zijn uitgesteld. 

Wil je mee helpen om Isis haar leven terug te geven? Help ons delen of doneer als je wat missen kunt. Als we 110.000 mensen bereiken die €1 kunnen missen, dan zijn we er al! 🙏❤️

Lees meer over Isis haar verhaal op de website www.chantalwilleven.nl. Momenteel wordt de website aangepast voor Isis. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je