{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ondernemende dreumes

Snelcursus 'hoe breng ik mama snel in verlegenheid?'

Afbeelding blog 'Ondernemende dreumes' Achtergrond blur afbeelding

Nou...daar heb ik een mooi voorbeeld van deze ochtend. Een typisch 'gebeurd mij niet'-scenario. Maar een dreumes blijft een dreumes en die zijn gewiekst en krijgen sneller iets voor elkaar dan je verwacht. Zo ook onze dame. In oktober word ze 2 en ze is een heel nieuwsgierig en ondernemend type. Iets wat mama vroeger totaal NIET was en wat voor mij dus echt even wennen is. Dit dametje is niet bang. Zij wil de wereld ontdekken.
En zo geschiedde het deze ochtend dat mevrouwtje het poortje van ons buitenplaatsje open wist te krijgen. Een poortje wat een slot heeft waar ze tot voor vandaag geen idee van had hoe dat ding werkt. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen had ik het poortje ook al gebarricadeerd. We hebben namelijk 2 poortjes en de ene heeft een schuif die heel stroef gaat en waar ze nog niet sterk genoeg voor is maar dit betreffende poortje werkt iets anders en in een kwestie van enkele ogenblikken heeft ze toch weten uit te vogelen hoe deze werkt. En vastberaden dat ze is bleek de barricade ook appeltje eitje blijkbaar.
Kleine kanttekeningen, ik had mijn rug even omgekeerd om binnen wat te pakken. Kwestie van heel even. Dus vraag mij echt af hoe lang ze deze missie al in dat mooie koppie van haar had zitten.
Dat ze interesse heeft in het leuke grasveldje wat zich achter dat poortje bevind wist ik al. Maar dat ze haar veilige huis en haard er voor zou verlaten zonder mama's veilige vleugels zag ik niet aankomen. Ja ze rent gerust ver vooruit als we gaan wandelen maar dan zijn wij nog in het zicht. Nee deze avonturier heeft met haar bijna 2 jaar geen mama nodig. Moet ik nou janken of niet? ;-) Het grasveld is overigens nog omheind door een grote heg dus eigenlijk voelt het als een grote tuin maar ik schaamde mij toch kapot. Niet eens zozeer dat ons dametje er vandoor ging. Ik had het meteen door (maar tjee wat is ze dan ineens snel. Kakelend van het plezier zette ze het op een sprintje toen ze doorhad dat mama haar prison break momentje al ontdekt had) dus kon er gelijk achteraan. Achter 2 ontsnappers aan ook nog want de hond profiteerde er ook van.
Nou picture this...slaapkledij nog aan, truitje wat eigenlijk ietwat te kort is maar voor in bed prima en dan daar een zwangere buik onder, haren vast maar nog wat slordig omdat ik nog niet voor de spiegel had gestaan en een neus zo rood als die van Rudolph omdat in ons huis momenteel een heel gezellig verkoudheidsvirus heerst. En daar ging ik dan op blote voeten. Ja blote voeten...want ik loop thuis het liefste op blote voeten. Ook bij ons buiten.
Nu echter geen tijd om wat aan mijn voeten te trekken dus op diezelfde blote voeten achter dochterlief en de hond aan. Die beide de grootste lol hadden. Buren vast ook wel...charmant zo'n hoogzwanger 'moeke' die achter 2 ongeleide projectielen aan mag. Sure...er was geen gevaar maar hallooo ik wil beide toch graag weer aan de andere kant van dat poortje hebben. Dochter kan geen kant op daar (op de buitenplaatsjes van de buren na...je zal ineens een dreumes met haar neus geplakt tegen je raam hebben staan) maar de hond kan wel zo onder de heg door als hij wil en dan word het wel gevaarlijk. Gelukkig werkte hij toch aardig mee en had ik hem snel te pakken. Hup hond op de arm, dochter aan de hand en terug naar waar wij horen.
Ik heb mijn ochtendgymnastiek gehad. En met een lijf die al helemaal kapot is van al dat gesnotter denk ik dat ik nu nog wel een paar uur nodig heb om bij te komen.
En beide poortjes? Die gaan we maar even voorzien van een extra slot. Dit was genoeg avontuur voor één keer.
En ook ik ga maar niet meer denken dat iets mij niet overkomt. Dat het de ene dag nog bij lange na niet lijkt te lukken geeft geen garantie voor nog geen 24 uur later. Ze leren SNEL!
En mama ook wel op deze manier. ;-)


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je